Perttu Reposelle hopeaa nuorten MM-kisoissa – ”Yksi hienoimmista hiihdoista, mitä olen urallani nähnyt”

Yhdistetty

Mäkihypyn ja yhdistetyn nuorten MM-kilpailut ovat käynnissä Puolan Zakopanessa. Kisat käynnistyivät tänään suomalaisittain menestyksekkäästi, kun Perttu Reponen otti avauskilpailusta hopeaa.

Reponen hyppäsi mäkiosuudella Zakopanen HS105-mäestä 96 metriä ja lähti hiihto-osuudelle sijalta 13. Reponen oli päivän nopein ladulla ja nousi mukaan mitalitaisteluun. Suomalaisurheilija ylitti maaliviivan lopulta toisena ja sai päivän päätteeksi kaulaansa hopeisen mitalin.

– Mäessä ei ihan parasta saanut irti, suhteellisen iso ero tuli hiihtoon. Ero lähti ladulla pienenemään pikkuhiljaa ja se loi koko ajan enemmän uskoa, että mitaleille on mahdollista päästä. Tuntuu hyvältä, oli aivan mahtava päivä ladulla tänään, kommentoi Reponen.

Reponen sai suorituksestaan suitsutusta nuorten MM-valmentajalta Antti Kuismalta.

– Pertun hiihto oli yksi hienoimmista hiihdoista, mitä olen näissä karkeloissa urallani nähnyt. Nautitaan tästä, näitä ei liian usein tule, kommentoi Kuisma.

Kuisma kertoi tunnelmien menneen tänään laidasta laitaan.

– Harjoitukset ja koekierros herättelivät aika kovat odotukset ja siinä kehyksessä ei ihan parhaalla tavalla onnistuttu kilpailukierroksella mäessä. Vähän huonoa tuuria ja väkisin hyppäämistä. Emme kuitenkaan heittäneet pois toiveita mitalista vaan lähdettiin jopa riskejä ottamalla yrittämään. Taktiikka toimi hyvin ja huolto onnistui todella hienosti. Koko joukkue hiihti hyvin ja meillä oli hyvä joukkuepanos. Luottavaisin mielin voidaan mennä kohti joukkuekilpailuja, pohti Kuisma.

Kaikki suomalaismiehet mahtuivat tänään 30 parhaan joukkoon. Waltteri Karhumaa oli kahdeksas, Eelis Meriläinen 16:s ja Arsi Tietäväinen 29:s.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.