Paini – Elias Kuosmanen nappasi kisalipun itselleen isojen panosten MM-karsinnassa

Viime viikot on mediassa ollut isosti esillä painin kimurantit MM-valinnat ja erityisesti miesten 97 kilon sarja, jossa MM-paikasta mittelivät tasapäin Elias Kuosmanen sekä Arvi Savolainen. Kun valinnoissa ei saatu yksimielisyyttä järjestettiin miehille keskinäinen ottelu paras kolmesta systeemillä, jonka voittaja ottaa paikan MM-kisoihin. 

MM-paikka ratkaistiin tänään Kuortaneella kansainvälisen leirin yhteydessä ja lopulta tiukan taistelun jälkeen MM-paikan nappasi Elias Kuosmanen 

Tänään käydyt keskinäiset kohtaamiset olivat äärimmäisen tiukkoja ja kaverukset joutuivat ottelemaan täydet kolme matsia, jotta ero miesten välille saatiin. Savolainen voitti ensimmäisen ottelun pistein 5-3 ja vajaat puoli tuntia myöhemmin käyty toinen kamppailu puolestaan päättyi Kuosmasen eduksi pistein 2-1, joten kolmanteen ja ratkaisevaan koitokseen jäi hurjat panokset.

Ratkaiseva kolmas kamppailu oli äärimmäisen tasainen ja Savolainen johti sitä jo pistein 2-0 ja oli näin MM-kisalipussa kiinni. Kaksinkertainen EM-pronssimitalisti Kuosmanen ei kuitenkaan luovuttanut vaan otti itselleen lopulta makean 5-2 voiton ja näin Kuosmanen nappasi MM-paikan itselleen voitoin 2-1.

–  Kyllä minulla oli hyvä vire tänään.Tänään olin lopulta vähän parempi, mutta Arvi antoi kyllä loistavan vastuksen. Tässä oli aikamoinen soppa taustalla ja olin henkisesti latautunut tähän karsintaan. Tuntui, että paini oli koko ajan vahvaa, Kuosmanen kommentoi ottelun jälkeen.

MM-paikasta tiukasti taistellut kaksikko on kavereita niin painisalilla kuin sen ulkopuolella ja niinpä Kuosmanen antoi kamppailun jälkeen tunnusta kaverilleen Savolaiselle.

– Arvi on loistava nuori painija. Meillä on tiukkoja matseja treeneissä, joka päivä ja tuetaan hyvin toistemme kehitystä. Arvin päivä tulee ihan varmasti vielä, Kuosmanen kertoi Ylen haastattelussa.

Savolaista tappio toki harmitti, mutta nuori painija suhtautui kuitenkin karsintatapaan ymmärtäväisesti eikä lähtenyt valittamaan ottelun jälkeen.

–  Itse olen onnellisessa asemassa, ettei tarvitse itse tehdä noita valintoja. Minä vain painin ja katson mihin se riittää. Muut saavat spekuloida senkin edestä.

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.