Lentisnaiset ottivat ensimmäisen voittonsa EM-tasolla 42-vuoteen – Unelma jatkopaikasta elää vahvana

Suomi jatkoi tänään pelejään lentopallon naisten EM-kisoissa, kun se kohtasi jatkopaikan kannalta elintärkeässä ottelussa Ranskan. Suomi tuli hyvällä ilmeellä otteluun ja hallitsi kenttätapahtumia varsinkin ottelun alussa mielin määrin. Avauserässä loisti erityisesti hakkuri Piia Korhonen, joka takoi ensimmäisessä erässä peräti seitsemän pistettä ja pitkälti hänen ansiostaan Suomi otti erävoiton pistein 25-21.

Toisessa erässä Korhonen jatkoi vahvaa pelaamistaan, jonka lisäksi hän sai vahvaa tukea jo edellisessä pelissä loistaneelta Salla Karhulta. Varsinkin Karhun syötöt olivat Ranskalle myrkkyä ja naisen syöttövuorolla Suomi meni menojaan ja otti lopulta murskaavan erävoiton pistein 25-14.

Kuva: FIVB

Kahden erän jälkeen pidetyn pidemmän tauon aikana Ranska sai puhallettua peliinsä uutta virtaa ja joukkue tuli kolmanteen erään aivan eri ilmeellä. Joukkueen hyökkäyspeli oli paljon parempaa kuin kahdessa ensimmäisessä erässä ja erityisesti hakkuri Lucille Gicquel oli Suomelle vaikea pideltävä ja nainen takoi kolmannessa erässä pisteitä kovalla prosentilla. Ranska nappasi erävoiton itselleen luvuin 25-22 ja näin joukkue nousi vielä taisteluun ottelun voitosta.

Neljännessä erässä Ranska oli pitkään niskan päällä, mutta erän loppupuolella Karhu ja Roosa Laakkonen tekivät peräjälkeen muutaman tärkeän pisteen, joka vapautti huomattavasti Suomen pelaamista. Suomi karkasi nopeasti muutaman pisteen johtoon eikä enää kuskin paikasta luopunut vaan korjasi erävoiton pistein 25-18 ja koko ottelun siis erin 3-1. Samalla Suomi otti ensimmäisen voittonsa EM-tasolla 42-vuoteen, sillä edellinen voitto oli vuodelta 1977 Länsi-Saksaa vastaan.

Kuva: FIVB

Voitto oli Suomelle sikälikin todella tärkeä, sillä se helpotti jatkopaikan saantia merkittävästi. Suomi kohtaa lohkon päätöspelissä torstaina Bulgarian ja mikäli tuosta pelistä tulee voitto on Suomen jatkopaikka vuoren varma.