Nyrkkeilijä Eva Wahlström lopettaa menestyksekkään uransa

Ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström lopettaa pitkän ja menestyksekkään urheilu-uransa. Wahlström otteli viimeisen ottelunsa helmikuussa, kun hän kärsi tappion MM-ottelussa Britannian Terri Harperille.

Embed from Getty Images

Loviisasta kotoisin oleva Wahlström voitti menestyksekkäällä urallaan muun muassa kahdesti amatöörien EM-hopeaa ja vuonna 2010 nainen siirtyi ammattilaiseksi. 2015 Wahlström teki suomalaista nyrkkeilyhistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaisottelija, joka on pystynyt voittamaan MM-tittelin, kun hän kukisti WBC-liiton ottelussa Argentiinan Natalia Vanessa del Valle Aguirren. Wahlström pystyi puolustamaan mestaruuttaan peräti viidesti, kunnes kärsi tappion helmikuussa Sheffieldissä.

Wahlström otteli käytännössä koko uransa ajan kokeneen Risto Merosen valmennuksessa, mutta viimeiset vajaat pari vuotta häntä valmensi Risto Juvonen. 39-vuotiaan Wahlströmin tilastot ammattilaisena ovat vakuuttavat, sillä otteli uransa aikana yhteensä 27 ottelua, joista voittoja kertyi 23, ratkaisemattomia 2 ja tappioita 2.

Vuonna 2018 hänet palkittiin Suomen urheilugaalassa Vuoden esikuvana.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.