Nurmon Jymy jyllää voittovauhdissa – nyt taipui mestari Classic

Salibandy naiset sb

F-liigan kotivoitolla OLS:sta aloittanut Nurmon Jymy jatkoi menestyksellä myös tänään, kun mestari Classic taipui rangaistuslaukauksilla 5-4. Sunnuntain muut voittajat olivat Happee ja Oilers.

Jymy karkasi kotonaan avauserässä 2–0-johtoon, ja Classicin tasoitettua iski kolmannessa Eetu Sariola lukemiksi 3-2 ja Matias Mäenpää 4-3. Classic tuli kuitenkin aina tasoihin, ja varsinaisen peliajan viimeisen osuman kiskaisi ylivoimalla vieraiden Eemeli Salin. Ratkaisupaikkoja riitti molemmissa päissä sekä varsinaisella että jatkoajalla, ja parhaan hukkasi Classicin Sami Johansson viime sekunneilla tyhjän maalin takatolpalta. Rangaistuslaukauskisassa Jari Hankkion ja Elmeri Haverin maalit toivat Jymylle lisäpisteen, kun Aki Karjalainen masensi kumiukkomaisilla torjuntaliikkeillään kaikki Classicin yrittäjät.

Jyväskylässä Happee oli lähellä tappiota, kun Christian Remes oli yhdeksän minuuttia ennen loppua siirtänyt Westend Indiansin 2–1-johtoon. Maalivahdin vetäminen penkille kuitenkin toi tasoituksen, ja Markus Salmi pommitti Jonne Junkkarisen syötöstä pallon alakulmaan 26 sekuntia ennen täyttä aikaa. Rangaistuslaukauskisassa laukoivat Teuvo Kinnunen ja Kasper Tähkä 3–2-voiton Happeelle, kun Indiansista onnistui vain Valtteri Kainulainen ohittamaan Markus Laakson.

FBC Turku taipui avausottelussaan johdosta EräViikingeille, ja liiganousijan etumatka suli myös tänään, kun Oilers löi turkulaiset kotonaan Tapiolassa 7-5. FBC vei avauserän 3-0 ja johti vielä kolmannessa erässä 5-2, kunnes Pyry Kauppisen iso rangaistus käänsi pelin. Justus Kainulainen ja Matias Veikkola osuivat ylivoimalla, ja perään Veikkola iski vielä kaksi kertaa viidellä viittä vastaan siirtäen Oilersin johtoon. Öljymiehille viisi maalia kuudessa minuutissa tuonut tulitus jatkui vielä seuraavassa vaihdossa Marko Juseliuksen laukoessa loppunumerot.

Sarja jatkuu keskiviikkona Tampereella ottelulla Nokian KrP–LASB.