Nokian KrP kaatoi Classicin finaaliuusinnassa ja ampaisi sarjakärkeen

Salibandy2

Nokian KrP ampaisi vuorostaan F-liigan kärkeen kaataessaan viime kevään finaaliuusinnassa mestari Classicin sen kotikentällä 5-4. Voitto oli kahden tappiolla aloittaneelle KrP:lle jo viides perättäinen, Classic puolestaan jäi ensi kertaa tällä kaudella ilman pistettäkään.

Haastaja KrP lähti ottelun toiseen erään 2–1-johdossa ja vauhdilla lähtikin, sillä Topias Simonen, maalille vartijatta ampaissut Lauri Alkki ja vapaalyönnin verkkoon jatkanut Mikko Laakso takoivat tilanteeksi jo 5-1. Eemeli Akolan kaukopommi ja Nico Salon lähiohjaus nostivat Classicin ennen taukoa kahden maalin päähän, ja päätösjakson puolivälissä Ville Hietaranta nosti eron enää yhteen. Viimeiset yhdeksän minuuttia KrP ja Kaapo Kettunen pitivät kuitenkin verkkonsa puhtaana.

Keskiviikon toisessa ottelussa Oilers nousi alun kahden maalin tappioasemasta 5–2-voittoon EräViikingeistä. Ottelun alkuun osuivat neljässä minuutissa Joakim Lund ja Tommi Rosendahl EräViikingeille, mutta siihen helsinkiläisten juhlat tänään jäivätkin. Matias Veikkola ja Aaro Astala nostivat Öljymiehet jo ennen erätaukoa rinnalle, ja voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman sipaisi toisen erän loppuun Markus Markkola. Illan loput maalit nähtiin vasta ottelun loppuhetkillä vieraiden yrittäessä ilman maalivahtia, kun Markkola ja Astala osuivat tyhjään verkkoon.

Tapiolan ottelun aloitettiin erikoisjuhlallisuuksin, kun Oilers esitteli Hall of Famensa ensimmäiset seuralegendat. He ovat Jussi JärvinenTeemu LehikoinenCasper PfitznerOliver Wardi ja Patrick Wardi.

F-liiga jatkuu perjantaina otteluilla FBC Turku–LASB ja Westend Indians–Classic.

Naisten A-lohkossa FBC Loisto ohitti EräViikingit kaatamalla helsinkiläiset näiden kotikaukalossa jatkoajalla 5-4. Tätä ennen kumpikin oli pelannut kolme ottelua ja kyennyt kaatamaan ainoastaan Kooveen.

Tänään Mirva Laitinen laukoi kotijoukkueen johtoon 12 sekunnin pelin jälkeen, mutta Loiston Eerika Koski tasoitti vain neljä sekuntia myöhemmin ja laukoi samaan putkeen puhtaan hattutempun vieden joukkueensa toisessa erässä 3–1-johtoon. EräViikingit kavensi Aada Kauppisen ensimmäisellä liigamaalilla, mutta päätöserän puolivälissä Maija Väätäjä iski ylivoimalla jo ratkaisevan oloisesti 4-2 vieraille. EräViikingit nipisti tänään kuitenkin itselleen pisteen, kun Manta Likki kavensi ylivoimalla ja Alma Hedman tasoitti pelin vain 11 sekuntia ennen loppusummeria. Samaiset 11 sekuntia tarvittiin tänään myös jatkoaikaa ennen kuin Linnea Nevalainen ampui lisäpisteen Loistolle Milla Granlundin syötöstä.