Nokian KrP hurjana välieräavauksessa – Classicin verkko pölisi kymmenen kertaa

Salibandy2

Nokian KrP tarjoili Pirkanmaan paikallisvälieräsarjan avauksessa Classicille shokkihoitoa purjehtiessaan hurjan toisen eränsä siivittämänä 10–4-vierasvoittoon.

Illan avausmaalin laukoi Oskari Heikkilä Classicille, mutta Vili Liponen tasoitti saman tien. Toisessa erässä ropisi sitten kunnolla, kun sen alussa jokainen KrP:n hyökkäys tuntui päättyvän maaliin. Ensin osui poikkisyötöstä Joonatan Kovanen, sitten Olli Arkkila, kolmantena Kim Hyrkkönen ja vielä Vili Liposen pudotuksesta taakse Eemil Ukkonen tilanteeksi jo 1-6. Konsta Tykkyläisen kavennuskaan ei kelkkaa kääntänyt, kun Kim Hyrkkönen osui kohta illan toisen maalinsa vieraille. Päätöserä näki Classicin kaksi kavennusta, mutta KrP katsoi ja nokitti latomalla vielä neljä osumaa lisää.

Sunnuntaina on vuorossa Nokian KrP:n ja Classicin toinen kohtaaminen.

F-liigan karsinnoissa FBC Turku aloitti sarjan M-Teamia vastaan 6–5-vierasvoitolla, kun se nousi kolmannessa erässä neljän maalin takaa tasoihin ja iski ratkaisun vain 10 sekuntia ennen loppua. Toisessa parissa EräViikingit siirtyi Tiikereitä vastaan 2–0-johtoon voittamalla vieraissa jatkoajalla 4-3.

Vielä kolmannen erän alussa kieputti Joona Hokkanen Aki Mäkisen läpikentän oivaltamasta syötöstä M-Teamin jo 5–1-johtoon, mutta sitten alkoi FBC Turku hivuttautua lähemmäs. Juuso Forsman, Aaro Ollikainen ja Verneri Tuononen osuivat kolmessa ja puolessa minuutissa joukkueensa jo maalin päähän, ja viisi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa laukoi Gustavs Griezitis pelin tasoihin. Helsinkiläisten katastrofi oli täydellinen, kun vain kymmenen sekuntia ennen loppusummeria Verneri Tuononen sai tähdätä laidasta rauhassa syötön maalille ja Atte Kurkikangas ohjasi FBC:n voittomaalin.

Kylmästi oli käydä myös toisen helsinkiläisen selvälle johdolle, kun EräViikinkien 25 minuutissa rakentama 3-0 ei kestänytkään. Ensin kavensi Tiikereille Arttu Jokinen, ja sitten nostivat Samuli Granlund ja Valtteri Laine vain 16 sekunnin välein syntyneillä osumilla kotijoukkueen rinnalle. Siihen maalihanat sitten kuivuivatkin, ja pelin toinen puolikas tahkottiin ilman osumia. Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajan neljännellätoista minuutilla, kun Daniel Tenhonen sai siirrettyä keskialueella kimpoilleen pallon Benjamin Tenhoselle ja tämän matala laukaus puolustajan jaloista yllätti Tiikeri-vahti Niklas Nykäsen.