Adam Hemerka rankaisi jatkoajalla – välierävoitot taas tasan

Salibandy3

Classic tasoitti Pirkanmaan paikallisvälieräsarjan lukemiin 1-1, kun Nokian KrP taipui kotikaukalossaan jatkoajalla 6-5. Kolmas kohtaaminen on vuorossa tiistaina Lempäälässä.

Tänään Otto Kilven laukaus ja Ville Hietarannan ohjuri siirsivät Classicin toisessa erässä 4–2-johtoon, mutta avauskohtaamisen murskalukemin vienyt KrP ei häkeltynyt. Miska Mäkinen kiskaisi kääntölaukauksella kavennuksen etuyläkulmaan, ja 12 sekuntia ennen taukosummeria Juuso Ahola kruunasi komean nousun luukulle tasoituksella. Päätöserän puolivälissä Joonatan Kovanen siirsi kotijoukkueen ensi kertaa johtoon pommittamalla pallon Joona Rantalan pudotuksesta takakulmaan, mutta tänään se ei aivan riittänyt. Kellossa oli jäljellä kolme minuuttia, kun seinäsyötön Eemeli Salinilla käyttänyt Eetu Sikkinen jäi puolustukselta seuraamatta, ja Sikkinen sai lapioida Salinin palautuksen takatolpalta tyhjiin.

Jatkoaika jäi tänään lyhyeksi, kun KrP nukahti Classicin hyökkäyskulmasta antamassa sisäänlyönnissä. Pallo pelattiin taakse Nico Salolle, tämä passasi poikittain läpi puolustuksen ja tšekkivahvistus Adam Hemerka sivalsi asettelematta ratkaisun.

F-liigan naisten karsinnoissa O2-Jyväskylä siirtyi SBS Wirmoa vastaan 2–0-johtoon voittamalla vieraissa 3-1. Welhot puolestaan tasoitti Jokereita vastaan tilanteeksi 1-1 voittaessaan kotonaan 7-2.

Avauskohtaamisen maalilla hävinnyt Welhot rakensi tänään 26 minuutissa neljän maalin johdon, mutta Kuopioon kahdella viisikolla saapunut Jokerit palautti jännityksen kaventamalla ensin toisessa erässä ja uudelleen vielä viisi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Miia Murtorinne kuitenkin päätti nousun keskeltä 5–2-maaliin ja hattutemppunsa sinetöintiin, ja lopuksi komistelivat lukemia vielä Silva Jääskeläinen tyhjiin sekä Sofia Pykäläinen.

O2-Jyväskylä vei avauserän Emilia Trobergin maalilla, ja lisää osumia nähtiin vasta ottelun viimeisellä kympillä Janella Järvisen upottaessa etukulmaan lukemiksi 2-0 vieraille. Wirmo sai yrittää kahdesti perättäin kavennusta ylivoimalla, mutta tuloksena oli vain Katriina Lounan alivoimalla tyhjiin laukoma kolmas maali. O2-Jyväskylälle ehdittiin viheltää ottelun viimeisten 15 sekunnin aikana vielä kaksi jäähyä, ja Wirmo sai kuin saikin kuparisen rikki Jenna Kesälän osuessa yhdeksän sekuntia ennen summeria.

Kolmannet kohtaamiset ovat vuorossa keskiviikkona Jyväskylässä ja Helsingissä.