NCAA-tulokkaiden pistetilit auki – Koskimies johdatti Americanin avausvoittoon

Kia Vaalavirta, Venla Varis ja Lotta-Maj Lahtinen esittivät lupaavia otteita ensimmäisissä yliopisto-otteluissaan. Elina Koskimiehen American avasi kautensa voitolla.

Elina Koskimiehen American University jatkoi siitä, mihin viime kaudellä jäi, ja kaatoi avausottelussaan Tulsan 68-52 (28-15). Americanin ydinpelaajaksi tiensä raivannut Koskimies pelasi joukkueensa isoimmat minuutit ja kuului tehokkaimpaan kärkeen: 30 peliminuutissa Koskimies heitti 13 pistettä, haali seitsemän levypalloa ja tarjoili kaksi syöttöä.

Ottelutilastot

Kia Vaalavirran ura yliopistoparketeilla alkoi voitokkaasti, kun San Francisco nujersi San Jose Staten lukemin 85-63 (34-18). Vaalavirta käytti neljä peliminuuttiaan tehokkaasti upottaen kaksi pistettä, ottaen kaksi levypalloa, antaen kolme syöttöä ja riistämällä kolmesti.

Myös Venla Variksen NCAA-ura käynnistyi voitolla, kun Grand Canyon kaatoi Incarnate Wordin 63-74 (26-43). Ensimmäisestä ottelusta tulokkaalle jäi saaliiksi 15 peliminuuttia sekä kaksi onnistumista kaaren takaa.

Lotta-Maj Lahtisen ensimmäinen ottelu Georgia Techin paidassa venyi kahteen jatkoaikaan ja lopulta Houston vei pidemmän korren luvuin 89-95 (72-72, 81-81). Ensikertalaiselle uskottiin lähes 20 peliminuuttia, joiden aikana hän viimeisteli kolme pistettä, kaksi syöttöä sekä kolme riistoa.

Toisessa ottelussaan Georgia Tech pääsi voittojen makuun, kun se kukisti Appalachian Staten kotonaan luvuin 71-53 (35-33). Lahtinen kohensi tilastoriviään merkkauttaen uransa toisessa ottelussa viisi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa 18 minuutissa.

Ottelutilastot: Georgia Tech-Houston & Georgia Tech-Appalachian State

Sara Rokkanen joutui tyytymään avausottelussaan tappioon, kun Toledo Rockets hävisi Mainelle 59-73 (28-43). Rokkanen sai reilut 28 minuuttia peliaikaa ja viimeisteli viisi pistettä, kaksi syöttöä ja yhden levypallon.

Marika Korpisen George Mason otti toisen peräkkäisen voittonsa kaataessaan Air Forcen 78-71 (29-30). 29 peliminuutissa Korpinen merkkautti itselleen 8 pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin Hofstra kärsi niukan tappion Columbiaa vastaan 65-63 (36-32). Kalin nappasi hurjat kahdeksan levypalloa ja viimeisteli seitsemän pistettä 29 minuutissa. Karsten pelasi 14 minuuttia ja taisteli joukkueelleen kaksi pistettä, kaksi levypalloa sekä yhden syötön.

Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan kärsi ensimmäisen tappionsa, kun St. Francis Brooklyn oli parempi numeroin 65-73 (38-33). Mäkelä oli joukkueensa tehokkain riistäjä vieden pallon vastustajalta kolmesti. Lisäksi hän viimeisteli yhden kolmen pisteen heiton, yhden levypallon ja kaksi syöttöä 11 minuutissa. Menna taasen kerrytti 10 peliminuutissa joukkueelleen kaksi pistettä ja neljä levypalloa.

Nina Augustinin Robert Morris otti kauden ensimmäisen voittonsa kaataen La Sallen luvuin 39-67 (23-35). Augustin urakoi kolme pistettä, neljä syöttöä sekä kaksi levypalloa 21 minuutissa.

Ella Väätäsen Long Island kärsi jo kauden toisen tappionsa Army West Pointin ottaessa voiton 57-42 (30-17). Väätänen oli kuitenkin jälleen joukkueensa parhaimmistoa merkkauttaen 32 minuutissa kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, yhden riiston ja yhden torjunnan.

Kauden toisessa ottelussaan Ninni Salmen Northeastern Illinois joutui taipumaan Iowa Statelle 60-70 (29-41). Pelaamansa minuutin aikana Salmi avasi tilastorivinsä ja merkkautti nimiinsä yhden levypallon.

Toista kauttaan pelaavan Erika Kankfeltin University of Portland otti tasaisen väännön jälkeen voiton Utah Valleysta numeroin 65-60 (37-28). Kankfelt ei pelannut ottelussa.

lähde: Koripalloliitto