Classic vei Salibandyliigan kärkiottelun nimiinsä

Salibandyliigassa nähtiin tänään pitkään odotettu kärkiottelu, jossa syksyn jättiläiset SPV ja Classic iskivät yhteen. Seinäjoen Urheilutalon 1145 katsojaa näkivät intensiivisen huippukamppailun mutta pettyivät lopulta Classicin viedessä kaikki pisteet maalein 9-8.

SPV nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja kykeni kuittaamaan vieläMikko Leikkasen ylivoimalla laukoman 8–7-vierasjohdonkin. Viimeisen tikin pelasi kuitenkin seitsemän minuuttia ennen loppua Classic, kun Eemeli Salin kurotti hyökkäyspäässä pallon SPV:n Tuomas Mustosen lavasta Sami Johanssonille ja tämä pohjusti Salinille ratkaisumaalin. Johansson syötti ottelussa neljä ja Salin laukoi kolme osumaa. SPV rakensi loppuun vielä kuudella viittä vastaan hurjan myllytyksen ja haki paikkaa kolmesti osuneelle Jari Hankkiolle. Tämän paras laukaus kilahti kuitenkin vain yläputkeen.

Sunnuntain toinen ottelun pelattiin Espoossa, jossa eilen Westend Indiansin kaatanut Welhot nipisti pisteen vielä isäntä Oilersiltakin. Oilers korjasi kuitenkin kaksi, kun Antti Suomela laukoi jatkoajalla isännille 5–4-voiton. Justus Kainulainen kirjautti Oilersille tehot 2+1 ja Iiro Lankinen saman saaliin kuopiolaisten sarakkeeseen.

Classic johtaa sarjaa nyt seitsemän pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen SPV:hen. Suoran putoajan jumbosijalla Koovee on jäänyt Karhuista kaksi pistettä.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla EräViikingit–Koovee, Oilers–Steelers ja Happee–TPS.