Nashville varmisti playoff-paikan viime yön NHL-kierroksella

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Nashville Predators varmisti pudotuspelipaikan lauantaina. Predators voitti kauden viimeistä edellisessä runkosarjapelissään Carolina Hurricanesin maalein 3–1.

Suomalaisia pursuavan Dallas Starsin kausi päättyy näin ollen runkosarjaan.

Predatorsin suomalaispelaajat olivat joukkueen avainpelaajia divisioonan voiton jo aikasemmin varmistaneen Carolinan kaadossa. 21/22 kertaa torjunut Juuse Saros valittiin ottelun kakkostähdeksi, kolmostähdeksi noteerattu Mikael Granlund oli kahden ensimmäisen osuman ykkössyöttäjä ja Erik Haula sinetöi voiton tyhjään maaliin.

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine oli syöttämässä kahta joukkueensa maalia, kun vastassa oli Detroit Red Wings. Columbus voitti ottelun lopulta jatkoajalla maalein 5–4.

Detroitin Valtteri Filppula teki pelissä joukkueensa viimeisen maalin, joka vei pelin jatkoajalle. Filppula survoi kiekon sisään maalin edestä ajassa 56.18. Maali oli 37-vuotiaalle Filppulalle kauden kuudes.

Laine teki tällä kaudella 12+12=24 pistettä. Columbuksen ja Detroitin kausi päättyi tähän.

Los Angeles Kingsin sentteri Rasmus Kupari laukoi NHL-uransa avausmaalin kotiottelussa Colorado Avalanchea vastaan. Uransa neljännen NHL-ottelun pelannut Kupari laukoi tarkasti Los Angelesin 2–3-kavennuksen kolmannen erän alussa.

21-vuotias kupari on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2019–2020 lähtien. Viime kaudella hän pelasi pelkästään AHL:ssä, mutta nyt hän on saanut näyttöpaikan Kings-paidassa.

Avalanche voitti Kingsin maalein 3–2. Coloradon Mikko Rantanen kirjasi pelistä yhden syöttöpisteen.

Maalin makuun pääsi myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi, joka teki kauden 15. osumansa kotiottelussa Vancouver Canucksia vastaan.

Puljujärvi vei Oilersin 2–0-johtoon toisen erän alussa Connor McDavidin syötöstä.

Edmonton voitti Vancouverin lopulta maalein 4–3.

NHL:n pistepörssiä täysin ylivoimaisesti johtava McDavid rikkoi ottelussa sadan tehopisteen rajapyykin, kun hän rohmusi kahdessa ensimmäisessä erässä tehot 1+3. Hän tarvitsi sadan pisteen saavuttamiseen tällä kaudella vain 53 ottelua, mikä on käsittämättömän vähän.

New York Islandersin ja New Jersey Devilsin kohtaamisessa Leo Komarov auttoi Islandersin 5–1-voittoon.

Newyorkilaisjoukkueessa pelaava Komarov sai kaksi syöttöpistettä. Hän oli mukana tekemässä joukkueensa ensimmäistä ja viimeistä maalia.

Komarov on tällä kaudella kirjannut 32 pelistä tehot 1+7=8.

Islanders on itäisen divisioonan neljäntenä ja kiinni jatkopaikassa. New Jersey on sen sijaan jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle jälleen kerran.