Mercedeksen ja Red Bullin kissa-hiiri-leikki kääntyi brittitallille – Valtteri Bottas ajoi Espanjan GP:ssä kolmanneksi

Lewis Hamilton F1

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi kauden neljännen Formula 1 -osakilpailun voittoon. Brittikuskille voitto oli kauden kolmas ja uran 98:s.

Espanjan GP:n podiumkolmikon täydensivät Red Bull -tallin Max Verstappen sekä Valtteri Bottas.

Osakilpailu oli jälleen hyvin barcelonamainen, eikä ohituksia liiemmin radalla nähty. Verstappen tosin pyyhälsi heti avausmutkassa röyhkeästi Hamiltonin ohi ja olikin pitää voiton käsissään aina loppuun saakka.

Mercedeksen ja Hamiltonin valitsema kahden stopin taktiikka oli lopussa kuitenkin brittitallille suotuisa ja Hamilton pystyi kuittaamaan johdon takaisin itselleen kuusi kierrosta ennen ruutulippua.

Hamiltonin tapaan myös tallitoveri Valtteri Bottas menetti avausmutkissa sijan Ferrarin Charles Leclercille. Kisavauhti Ferrarilla oli kuitenkin Mercedekseen nähden huomattavasti heikompaa, joten palkintokorokesija jäi haaveeksi.

Toinen suomalainen, Kimi Räikkönen, ei hyvästä kilpailustaan huolimatta pystynyt vielä avaamaan pistetiliään tällä kaudella. Hän ajoi maaliin 12:ntena.

Kisassa nähtiin yksi keskeytys ja siitä aiheutunut turva-auto, kun AlphaTaurin Yuki Tsunoda joutui jättämään leikin kesken kierroksella 9. Tulokaskuski pyörähti kymppimutkassa, eikä saanut autoaan enää liikkeelle.

MM-pistetaulukossa Hamilton sai voitollaan hieman hengitystilaa Verstappeniin nähden. Nyt ero hollantilaiseen on 14 pistettä.

Bottas puolestaan nousi Lando Norrisin ohi takaisin MM-kolmoseksi. Suomalaisella on kasassa 47 pistettä, mutta eroa kärkeenkin on tullut jo saman verran.

Espanjan GP:n lopputulokset: