Scroll Top

Näin eteni F-liiga draft – Karlis Bitmanis ja Martyna Gradzka tämän vuoden ykkösvaraukset

Salibandy2

Viime vuonna lanseerattu F-liiga draft järjestettiin tänään toisen kerran, ja nyt varaamaan pääsivät myös F-liigan naisten joukkueet. Miesten ykkösvaraus löytyi tänäkin vuonna Latviasta, kun ensimmäisenä valinnut FBC Turku huusi Karlis Bitmanisin nimen.

Miesten draftissa varattiin kaikkiaan kahdeksan pelaajaa Latviasta, viisi Tšekistä, neljä Sveitsistä ja kolme Saksasta. Yksi pelaaja löytyi Itävallasta, Ruotsista, Slovakiasta ja Filippiineiltä.

Naisten puolella pääsi ensimmäisenä varaamaan kuopiolainen Welhot, ja sen valinta oli puolalainen Martyna Gradzka.

Naisten puolella muodostui maantieteellinen hajonta suuremmaksi, kun varatuista seitsemän pelaajaa oli Tšekistä, kolme Ruotsista sekä kaksi Latviasta, Norjasta, Slovakiasta ja Sveitsistä. Yksi pelaaja varattiin Italiasta, Puolasta, Saksasta, Tanskasta, Unkarista ja Virosta.

Varauskierroksia oli nyt sekä miesten että naisten osalta kaksi. Viime vuonna miehet kävivät läpi kolme kierrosta, ja naisten draft ei ollut vielä mukana ohjelmassa.

Vuoden takaisessa draftissa varatuista pelaajista seitsemän nähtiin tositoimissa päättyneen kauden F-liigassa.

Varaustilaisuus koskee ulkomaalaisia pelaajia. Seurat ovat sitoutuneet nimeämään Draft-tilaisuudessa vähintään yhden pelaajan, joka ei ole Ruotsin, Sveitsin tai Tshekin kansalainen.

Draft-järjestelmä ei koske suomalaisia pelaajia eikä pelaajaa, joka on päättyneellä kaudella pelannut F-liigassa, Divarissa tai ylimmässä juniorisarjassa (P22) vähintään 10 virallista peliä.

Nimettävän pelaajan tulee olla Draft-tilaisuuteen mennessä täyttänyt 18 vuotta. Nimettävä pelaaja voi täyttää kalenterivuoden aikana enintään 22 vuotta. Tämä tarkoittaa, että nyt varattavissa oli 2002 syntyneitä tai nuorempia pelaajia.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.