Scroll Top

Olympiavoittaja Lamont Marcell Jacobs tähdittää Paavo Nurmi Gamesin pikamatkaa

Turun Paavo Nurmi Games

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games rakentaa huippuluokan 100 metrin kilpailua Turkuun. Kesäkuun 18. päivänä miesten 100 metrin kärkinimeksi on kiinnitetty olympiavoittaja ja Euroopan ennätyksen 9,80 haltija Lamont Marcell Jacobs.  Italialaisprintteri puolustaa Roomassa kesäkuussa 100 metrin Euroopan mestaruutta.

– Jacobs on sen luokan urheilija, että hänen ympärilleen täytyy rakentaa tasokas kilpailu. Neuvottelut hänen vastustajistaan ovat käynnissä ja ne ovat hyvässä vauhdissa. Uskon, että näemme Turussa kilpaılun, jossa mennään alle 10 sekunnin, sanoo kilpailun urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Vuosi sitten Yhdysvaltain Cravont Charleston järjesti pienen yllätyksen voittamalla 100 metriä Turussa ajalla 9,95.

– Saman tason juoksijoita neuvotellaan Jacobsin haastajiksi tämän vuoden kisaan, Salonen sanoo.

Uransa pituushyppääjänä aloittanut Jacobs järjesti jymy-yllätyksen Tokion olympialaisissa 100 metrin voitollaan, jonka hän kuorrutti olympiavoitolla myös Italian pikaviestijoukkueessa.

EM- ja olympiakunto syntyy Reiderin ryhmässä

Pariisin olympiakuntoaan Jacobs, 29, on rakentanut uuden harjoitusryhmän kanssa. Hän siirtyi amerikkalaisen valmentajan Rana Reiderin ryhmään ja muutti Italiasta Jacksonvilleen, Floridaan.

Reiderin ryhmän kuuluvat myös kanadalainen 200 metrin olympiavoittaja Andre De Grasse, kaksinkertainen 100 metrin MM-mitalisti Trayvon Bromell, japanilainen viime vuoden MM-kuutonen Abdul Hakim Sani Brown ja kanadalainen pikaviestin maailmanmestari Jerome Blake.

Jacobs kokee järjestelyn toimineen. Hän totesi taannoin ihmetelleensä, miksi harjoitteli niin pitkään yksin.

 Turku on Jacobsille tuttu paikka. Hän voitti vuoden 2020  Paavo Nurmi Gamesin 100 metrin kilpailun ja oli kolmas vuonna 2019.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.