Scroll Top

Muutos juoksun alussa toimii, Lakka avasi kauden huippuajalla – Neziri 8,12: ”Juoksun alkuun tarvitaan vielä ryminää”

Nooralotta Neziri yleisurheilu

Pika-aituri Elmo Lakka juoksi loistoavauksen talven kilpailukauden alkajaisiksi Lahden pikajuoksucupussa. Lakka sivusi sunnuntaina kolmen vuoden takaista ennätystään 7,63, joka jää vain sekunnin sadasosan maaliskuisten Glasgow´n MM-kilpailujen tulosrajasta ja on tämän hallikauden Euroopan kärkiaika.

Nooralotta Neziri teki naisten 60 metrin aitajuoksussa kauden kotimaisen kärkiajan 8,12 ja Saara Keskitalo ennätyksensä 8,22.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Lakka voitti Lahdessa kaksi 60 metrin aitajuoksun starttia ajoin 7,63 ja 7,69.

– Eka veto oli hyvä kokonaisuus. Lähtöpää oli vähän pehmeä. Koitin parantaa sitä finaaliin. Tuntui, että ekat askeleet olivat ok, mutta otin sen ensimmäisen aidan matkaan ja aidan kolhaisu söi aikaa, Lakka kertaili juoksujaan.

– Kunto on ok. Olen pystynyt harjoituksissa tekemää nousujohteista työtä ja odottelin tämänsuuntaisia aikoja. MM-raja tosin olisi saanut mennä. Se oli päätavoite tänään.

Lakka otti askeleen lisää ensimmäiselle aidalle tuloon

Kuluvalla hallikaudella Lakka tulee ensimmäiselle aidalle kahdeksalla askeleella. Yhden askeleen lisääminen juoksun alkuun näyttäisi Lakan mukaan tuovan toivottua tulosta.

– Se on ollut toimiva ratkaisu, mutta vaatii kisasuorituksia alle. Seitsemän askeleen kanssa minulla oli vähän kintaalla, tuleeko loppu vähän harppomalla. Kahdeksalla askeleella pääsen vähän parempaan rytmiin, kun otan lyhyempiä askelia, Lakka totesi.

– Yksi askel lisää vie hieman enemmän aikaa, mutta kun siinä juoksu kiihtyy loppuun, se toivon mukaan näkyy ensimmäisessä aitavälissä, kuten nyt aikojen perusteella näyttäisi näkyvän.

Vuosi sitten Lakka avasi hallikauden ajalla 7,77 ja juoksi kauden parhaakseen 7,67.

Lahden pikajuoksucupin molemmissa starteissa Ilari Manninen ja Pyry Santahuhta olivat toinen ja kolmas. JKU:n Manninen juoksi ajat 7,83 ja 7,77. Kankaanpään seudun Leiskun Santahuhta aitoi 8,10 ja 8,11.

Neziri: ”Tavoite on, että saan rypistettyä ajan alle kahdeksan sekunnin”

Nooralotta Neziri juoksi Lahdessa ensimmäiset 60 metrin aitajuoksun hallistartit sitten toissavuoden. Neziri voitti ensimmäisen juoksun ajalla 8,21 ja toisen ajalla 8,12.

– Tavoite oli juosta alle 8,10. Ensimmäinen juoksu oli sellaista hoipertelemista, että herran jestas sentään. Mutta toisella tuli 8,12. Juoksu on tosi nätin näköistä, mutta tehoa siitä vielä puuttuu, Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Neziri totesi.

Hallikautta Neziri odottelee mielenkiinnolla.

– Treenit ovat menneet vaihtelevasti. Välillä on mennyt tosi kovaa ja välillä hitaammin. Tavoite on, että saan hallikauden aikana rypistettyä ajan alle kahdeksan sekunnin, Neziri linjasi.

– Se vaatii, että saan ryminää juoksun alkuun. Nyt se on vähän hidas. Sillä tavalla näyttää kuitenkin valoisalta, ettei ole mitään syytä miksei sitä ryminää tulisi. Viime kesän kisoihin verrattuna juoksu on jo parempaa.

Espoon Tapioiden Saara Keskitalo oli toinen molemmissa juoksuissa ajoin 8,36 ja 8,22. Toisessa lähdössä hän rikkoi ennätyksensä kuudella sekunnin sadasosalla. Kuivasjärven Auran Sonja Stång oli molempien lähtöjen kolmas ajoin 8,57 ja 8,53.

Lakka, Neziri ja Keskitalo loistovauhdissa myös 60 metrillä

Aiturit testasivat Lahden pikajuoksucupissa vauhtiaan myös sileällä 60 metrillä. Lakka oli miesten nopein ajalla 6,88, jolla vuonna 2015 juostu oma ennätys 6,91 siirtyi historiaan.

Lakka juoksi 60 metriä kaksi kertaa. Oma ennätys tuli jälkimmäisessä juoksussa. Alkuerän hän voitti ajalla 6,93.

Naisten 60 metrin nopein oli Nooralotta Neziri, joka juoksi kauden kotimaisen kärkiajan 7,41. Tulos jää vain sekunnin sadasosan hänen 2015 juoksemasta omasta ennätyksestään.

Myös Neziri juoksi kaksi 60 metrin sileän starttia. Kärkiaika tuli finaalissa. Alkuerässään Neziri oli toinen ajalla 7,49.

Nezirin alkuerän voitti päivän toiseksi nopeimman ajan 7,46 juossut Saara Keskitalo, joka kohensi ennätystään seitsemällä sadasosalla. 60 metrin finaaliin Keskitalo ei osallistunut.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.