Matej Penicka johti EräViikingit jumbofinaalin pisteille

Salibandy3

F-liigan jumbofinaalissa riitti jännitystä loppusekunneille saakka ennen kuin EräViikingit otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa kaatamalla FBC Turun 5-3. Ottelu katkaisi helsinkiläisten kahdeksan pelin tappioputken ja oli FBC:n kahdestoista perättäinen häviö.

Tšekkivahvistus Matej Penicka osui kahdesti kotijoukkueelle heti avauserässä, ja toisen viimeisellä minuutilla ottelu näytti jo ratkeavan EräViikinkien onnistuessa pikatahtia kahdesti. Ensin nousi puolustaja Tommi Wiander keskelle sektoria tälläämään ensimmäisen maalinsa sitten vuoden 2021, ja 12 sekuntia ennen taukosummeria Matej Penicka sinetöi hattutemppunsa.

EräViikingit johti vielä 13 minuuttia ennen ottelun loppua 4-0, mutta sai sitten täristä. Krisjanis Tiltins iski irtopallosta kavennuksen, ja kotijoukkueen hukattua oman ylivoimansa osui Juuso Forsman viidellä neljää vastaan tilanteeksi jo 4-2. FBC:n maalivahti Jens Beijarin juostua vaihtopenkille Sami Tuominen laukoi eron enää yhteen, mutta siihen kiri kuivui. Minuuttia ennen loppua Simon Stransky vapautti Juuso Möttösen sijoittamaan illan päätöslukemat tyhjään verkkoon.

Voitto nosti EräViikingit pois jumbosijalta ohi FBC:n, mutta matkaa pois karsijan paikalta riittää vielä illan molemmilla joukkueilla. Kun sijalla 10 juuri ja juuri erottuva LASB on kerännyt 17 pistettä, on niitä EräViikingeillä 9 ja FBC Turulla 8.

Alkavana viikonloppuna ratkotaan kotimaisessa huippusalibandyssa naisten ja miesten Suomen Cupin mestaruudet Lahdessa. F-liigan miesten sarja jatkuu ensi keskiviikkona otteluilla Oilers–Happee ja Westend Indians–Nokian KrP.