MM 2015 ENNAKKO: Kanada – Tshekki

MM-kisat jatkuvat tänään välierillä. Ensimmäisessä pelissä kello 16:15 kohtaavat isäntämaa Tshekki ja jääkiekon oletettu syntymaa, Kanada.

Mihin 500kg gorilla istuu? Eiköhän se istu mihin haluaa… Näiden kisojen suurin ja ainoa gorilla on Kanada.

Kanada on tehnyt kisoissa vaatimattomat 54 maalia. Maalinteossa on onnistunut yhteensä 18 pelaajaa, joista 11 on tehnyt vähintään kolme maalia. Ilman ainoatakaan tehopistettä joukkueesta ei löydy kuin kaksi maalivahtia eli rosterin jokainen kenttäpelaaja on saalistanut vähintään yhden tehopisteen. Brent Burnsia lukuunottamatta jokainen pelaaja on pelannut noin 15 minuuttia per ottelu todella kurinalaisilla ja tehokkailla noin 41 sekunnin vaihdoilla. Maalivahtien torjuntaprosentit ovat 92.11% ja 91.97%.

Kanada ei ole tällä kertaa kikkaillut vapaa-aikanaan yhtään vaan joukkue on elänyt hiljaisuudessa 100% ammattimaisesti. Kentällä Kanadalle usein tuttua ylimielisyyttä ei ole nähty minuuttiakaan vaan joukkue pelaa kurinalaisesti kuin robotit.

Kaikki edellä mainittu on päävalmentaja Todd McLellanin käsialaa, joka on onnistunut täydellisesti niin fyysisesti kun psyykkisesti hiomaan maailman parhaista vieläkin parempia. Lisäksi joukkue tavoittelee oikeasti kultaa ja kokevat sen tänä vuonna tärkeänä.

Millä isäntäjoukkue Tshekki pystyy Kanadalle vastaamaan? Ei millään, valitettavasti! Tänään ei auta Jagrit eikä 17 000 katsojaa kun vaahterapaitojen vyöry tulee päälle. Yleisöstä Tshekki saa apua niin kauan kunnes Kanada johtaa parilla maalilla ja Jagr ei auta kuin omissa vaihdoissaan sen minkä pystyy. Kanadalla on kolme kenttää Jagreita ja joukkueen taitotaso on niin uskomaton, että on lähinnä korkeimmista voimista kiinni, monta kertaa Tshekki kuokkaa kiekkoa omasta maalistaan. Nollapeliä Kanada ei pidä mutta lopputuloksen pitäisi olla huomattavan selkeä.

Nähtäväksi jää, antaako Kanada edes lopussa armoa isännille ja miten rumiksi lukemat päätyvät. Onnea ja menestystä Suomen pudottajille!

JÄÄKIEKON MM-KILPAILUT 2015

Välierä I, Praha, O2-areena
Kello 16:15 (MTV3, MTV Sport)

Kanada – Tshekki

Kirjoittaja: Samu Virta

Jaa Sosiaalisessa mediassa

Kommentoi tätä kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry työkalupalkkiin