Scroll Top

Kanadassa jono auttamassa Eugene Melnykia

NHL-seura Ottawa Senatorsin omistaja, Eugene Melnyk, odottaa edelleen kriittisessä tilassa uutta maksaa. Melnyk on ollut sairaana tammikuusta lähtien, josta kriittisessä tilassa sairaalassa viimeiset kolme viikkoa.

Ottawa Senatorsin sekä Melnykin perheen julkinen vetoomus kansalaisille on poikinut erikoisen paljon mahdollisia luovuttajia. Perjantain aikana Senatorsin toimistoon otti yhteyttä 400 halukasta ja Toronton elinsiirtoyksikköön 1000. Elinsiirtoyksikön johtaja kertoo ESPN:n haastattelussa, että joukossa on potentiaalisia luovuttajia ja leikkaus onnistunee viikonlopun aikana.

Melnykin harvinaisen veriryhmän (AB) johdosta hänen maksansa halutaan korvata poikkeuksellisesti täysissä sielun ja ruumiin voimissa olevan ihmisen maksan palasella. Nykylääketiede kykenee siirtämään ainoastaan osan luovuttajan maksasta potilaalle. Kahtia laitettu maksa uusiutuu terveellä ihmisellä lähes ennalleen. Itse luovuttajan löytäminen on vasta puolivoittoa, sillä leikkaus on todella haastava. Ihmisen verestä 40% kulkee maksan kautta ja elimen sisällä on lukuisia sormen paksuisia suonia. Maksaleikkausten suurin riski on hallitsematon verenvuoto.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.