Scroll Top

MLB: Ennakko kaudelle 2017!

Gamblers MLB

MLB

2. huhtikuuta se alkaa, 117 MLB-kausi. Joukkueita on tuttuun tapaan 30 ja otteluita kauden aikana pelataan 162 kappaletta. Kauden ensimmäisessä pelissä viime kauden mestari Chicago Cubs kohtaa St. Louis Cardinalsin ja samana päivänä on kaksi muutakin peliä mutta siitä puolen vuoden mittainen kausi saa taas starttinsa. Runkosarja loppuu 1.10 ja heti 3.10 alkaa postseason, mutta sinne on vielä matkaa. Yksi uusi stadion on tullut peliin mukaan kun Atlanta Braves sai vihdoin avaimet käteen SunTrust Parkiin.

Geen viime kauden ennakossa esille nostettiin Yordano Ventura mutta tänä vuonna se on mahdotonta, sillä Ventura menehtyi kausien välissä. Muutenkin tuntui, että MLB-pelaajia kaatui kausien välissä kuin sieniä sateella kuka missäkin onnettomuuksissa mutta se on osa elämää. Ei kuitenkaan takerruta siihen vaan pidetään mieli virkeenä ja suunnataan katse mitä tulevan kauden aikana tulisi tarkastella.

JOUKKUEET

Joukkueiden arvioiminen on äärettömän haastavaa. Edellisen kauden mestari saattaa olla kuluvalla kaudella pahnan pohjimmaisena. Gee ei muista koskaan lukeneensa ennakkoa, jossa olisi osattu veikata voittaja. Luodaan joka tapauksessa katsaus muutamaan kiven kovaan tiimiin.

chc_1200x630

Chicago Cubs

Viime kauden mestari on tänäkin vuonna todella kova ja vain ihme pitää joukkueen pois Post Seasonilta. Yli 100 voittoa viime kaudella on huikea lukema, jota emme näe joka vuosi. 20:een vuoteen yksikään joukkue ei ole onnistunut voittamaan World Seriesiä kahta kertaa putkeen ja nähtäväksi jää, kykeneekö Cubs. Joukkueesta löytyy liigan eliittiä jokaiselle pelipaikalle. Bryant, Rizzo, Lester ja Russel muutama mainitaaksemme on osa joukkueen kivikovaa rosteria.

tor_1200x630

Toronto Blue Jays

Tänä vuonna MLB:n ainoa kanadalaisseura täyttää 40-vuotta ja jos rosteria katsoo, mikään ei pidä pois joukkuetta post seasonilta. Blue Jays on voittanut kaksi kertaa World Seriesin ja viimeisestä voitosta on aikaa jo 25 vuotta. Viime kaudella Blue Jays pääsi välieriin asti, jossa pidemmän korren veti Indians edeten finaaliin. Kun joukkueen rosteria katsoo niin silmiin osuu ensimmäisenä nimet Donaldson ja Bautista. Joukkue on todella tasapainoinen ja Toronto on vaikea vieraskenttä. Murheen kryyni Blue Jaysilla on pitcher-osasto, josta ei tunnu löytyvän ikinä Ace pitcheriä. Muutenkin Blue Jays kaipaisi kunnon syöttäjiä ja kysymys kuuluu, miksi niitä ei hankita?

la_1200x630

Los Angeles Dodgers

Dodgers on joukkue, jota mestaruus tuntuu välttelevän kuin pilvetön sää Suomea. Edellisestä mestaruudesta on kohta 30 vuotta aikaan ja viime kaudellakin joukkue oli neljän sakissa. Dodgersin roster on äärettömän kova ja kysymys kuuluukin, mikä on se osatekijä, mikä estää joukkueen mestaruuden. Dodgers on kohonnut Suomessa monen suosikikiksi kivikovan syöttäjän Clayton Kershawin johdosta. Liigan paras syöttäjä ei esittelyjä kaipaa. Seager, Kershaw ja Turner ovat ehdottomasti seurattavia nimiä.

 

Muina joukkueina esiin on pakko nostaa Detroit Tigers, Washington Nationals, Cleveland Indians, New York Mets, San Francisco Giants ja Arizona Diamondbacks.

Mutta kuten todettua, on äärettömän vaikea ennustaa mitä tuleman pitää. Kausi on pitkä ja joukkueiden kunnot vaihtelevat. Mutta joka tapauksessa, lokakuussa olemme jälleen viisaampia.

 

PELAAJAT

Ohessa lista seurattavista pelaajista. Mukana on lajia vähemmän seuranneille tuntemattomiakin nimiä koska kaikki listalla olevat eivät pitchereitä, joita pääosin tuijotetaan.

Embed from Getty Images

1. Mike Trout, Angels
Kauden 2012 vuoden tulokas on joukkueen ehdottomasti kantava kulmakivi. Trout on valittu kaksi kertaa kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nimi kannattaa painaa mieleen.

Embed from Getty Images

2. Kris Bryant, Cubs
Liigan ehdotonta eliittiä, jonka Gee nosti jo viime kaudella esille. Bryantin kohdalla nähtiin etenkin alkukauden aikana harvinainen ilmiö, että syöttäjät eivät uskaltaneet syöttää hänelle, sillä Bryantin tapauksessa pallo päätyy usein katsomoon. Viime kauden 39 HR ja .939 OPS kertoo riittävästi tästä nuoresta miehestä.

Embed from Getty Images

3. Bryce Harper, Nationals
Edelleen jatketaan ulkokenttäpelaajilla ja suunnataan katseet Washingtoniin. Natsin ehdotonta eliittiä, joka on pitcherille aina vaarallinen!

Embed from Getty Images

4. Mookie Betts, Red Sox
Red Soxin jalokivi, josta tullaan kauden aikana kuulemaan vielä useasti! Betts on lyönyt Spring Trainingin huikeilla tehoilla eikä mitään viittaa siihen, että tahti hiipuisi kauden aikana.

Embed from Getty Images

5. Miguel Cabrera, Tigers
Kaikille tuttu nimi, joka on alkanut saapua jo veteraani-ikään. Huikeat otteet jatkuu kaudesta toiseen! 240 miljoonan sopimus tuo varmasti lisää motivaatiota pelaamiseen.

Embed from Getty Images

6. Clayton Kershaw, Dodgers
Listan ensimmäinen syöttäjä, monien mielestä ehdottomasti paras! Huippulahjakas syöttäjä, jolla oli pitkään vaivana selkä. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa ja alle ERA 2.00 kautta odotellessa.

Embed from Getty Images

7. Corey Seager, Dodgers
Vasta 22-vuotias nuorukainen (OF). Kysymys kuuluu miten saa sysättyä paineet pois mielestään mutta ehdoton superlupaus.

Embed from Getty Images

8. Max Scherzer, Nationals
Kaiken nähnyt konkari! Pelaa kaudesta toiseen vahvasti ja on ehdottomasti Natsin ACE tulevallakin kaudella.

Embed from Getty Images

9. Nolan Arenado, Rockies
Kahtena viime kautena keskimäärin 41 HR ja 131 RBI. Viime kaudella uran paras .BA .294 ja .OPS 932.

Embed from Getty Images

10. Madison Bumgarner, Giants
Huikea syöttäjä kenellä ei ole muuta ongelmaa kuin hermot. Raivostuu helposti ja laukoo sontaa niin vastustajasta kuin omistakin jos sille päälle sattuu. Viime kaudella uran paras K/9, 10.00

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.