HIERONTAOTE-BLOGI: Hyvä hieroja ohjeistaa myös kehonhuollossa

Hierontaote

Hyvä hieroja ohjeistaa myös kehonhuollossa

Lähtökohtaisesti kehonhuolto on tarpeellista jokaiselle. Olipa sitten sitten kuntoliikkuja, maratoonari tai vaikkapa päivisin tietokoneen edessä istuva toimistotyöntekijä. Monelle tulee kehonhuollosta mieleen venyttely ja hieronta, mutta fiksusti toteutettu kehonhuolto sisältää myös muita elementtejä, kuten tukilihasten harjoitteita, kehonhallintaharjoitteita ja putkirullailua. Tästä tietoisena Me Hierontaotteella olemme tehneet uuden aluevaltauksen ja ohjaamme asiakkaillemme maaliskuun 21. päivä lähtien myös laadukkaita kehonhallintaryhmiä.

Kehonhuollon avulla on mahdollista kohentaa kehon kykyä palautua fyysisestä rasituksesta, kehittää koko kehon liikkuvuutta sekä notkeutta ja tasapainoa. Tässä blogikirjoituksessa kerromme asioista, joiden avulla jokainen voi huoltaa kroppaa kokonaisvaltaisesti.

Hieronta

Hieronnan avulla on mahdollista rentouttaa lihaksia ja parantaa lihasten aineenvaihduntaa. Hyvä hieroja yleensä tutkii kehon liikkeitä ja tunnustelee kipualueen lihaksia saadakseen parhaan mahdollisen kuvan tilanteesta. Hieronnan aikana hieroja käyttää parhaaksi katsomiaan otteita ja tekniikoita avatakseen jännittyneitä lihaksia ja poistaakseen mahdollisia jumeja. Hieronnassa kannattaa käydä säännöllisesti eikä vasta silloin, kun jokin paikka on totaalisesti jumissa. Toiset tarvitsevat hierontaa enemmän kuin toiset, johtuen mm. fyysisen rasituksen määrästä. Ammattitaitoinen ja luotettava hieroja osaa arvioida hierontatiheyden melko tarkasti kunkin asiakkaan kohdalla.

Venyttely

Venyttely sekä ylläpitää että parantaa notkeutta. Jo muutaman viikon harjoittelulla on mahdollista kohentaa nivelten liikkuvuutta, mutta venyttelyn aiheuttamat rakenteelliset muutokset kehossa alkavat näkyä vasta noin 6-8 viikon aktiivisen harjoittelun jälkeen. Parhaat tulokset notkeuden lisäämiseen saavutetaan turvallisesti pitkäkestoisilla noin 60 sekuntia kestävillä ja pienellä voimalla tehtävillä venytyksillä. Iäkkäillä venytyksen pituus voi olla jopa pidempi johtuen sidekudoksessa tapahtuneiden muutosten vuoksi.

Liikkuminen

Liike ja liikkuminen ovat ainoita keinoja, joilla liikuntaelimistön toimintakykyä voidaan ylläpitää ja parantaa. Liikkuminen on myös ehdottomasti parhain tapa ehkäistä ja hoitaa nivelten jäykistymistä.Liikkuminen kohentaa mm. lihasten aineenvaihduntaa sekä liikuttaa niveliä kokonaisvaltaisesti. Hyviä lajeja ovat mm. hiihto, juoksu, sauvakävely, hyvällä tekniikalla toteutettu kuntosaliharjoittelu sekä jumpat.

Hyvä keino aloittaa oma kehonhuoltoharjoittelu on varata paikka Hierontaotteen 10 viikon kehonhuoltoryhmistä. Ryhmissä kohennat liikkuvuutta sekä saat loistavia ideoita ja tietoa omaehtoisen harjoittelun tueksi. Mikäli kaipaat enemmän yksilöllistä ohjausta

Hierontaotteen ammattitaitoiset hierojat, fysioterapeutit ja osteopaatit auttavat sinut myös mielellään alkuun. Varaa aika konsultaatioon helposti netistä osoitteesta www.hierontaote.fi

Kirjoittanut
Jonna Pitkänen
Fysioterapeutti, Personal Trainer
Hierontaote Oy

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.