Scroll Top

Mitä huippu-urheilu vaatii, Padel!

Geemedialle saapui kutsu Lohjan Kisakallioon tutustumaan lajiin nimeltään padel. Ennakkotiedot oli nollissa, lähes. Sen verran toimitus tiesi, että kyseessä on tenniksen kaltainen pallopeli, jota Jarkko Nieminen ja Kalle Palander tykkää tahkota. Säännöistä ei ollut harmainta hajua.

Maittavan lounaan jälkeen paikalle saapui Suomen Padelliiton Piukku Kopiloff. Nimi oli ennalta tuttu mutta ensimmäinen yllätys oli, että kyseessä on nainen ja toinen se, miten paljon energiaa yhteen ihmiseen mahtuu. Parempaa sanansaattajaa saa hakea, oli kyseessä laji kuin laji.

image

Toinen yllätys oli se, että allekirjoittanut joutui ”kehään” suoraan. Ensimmäinen virhe oli aurinkoisena ja lämpimänä päivänä tuulipuvun housut ja toinen virhe oli juomapullon puuttuminen.

Toimittaja on hyväkuntoinen 190cm, 96kg, yli 30 vuotias mies, kuka on urheillut koko ikänsä maajoukkuetasolla asti. Termillä ”hyvä kunto” pyyhittiin hanuria ensimmäisen vartin jälkeen.

Ensin käytiin läpi lajin säännöt, jotka ovat todella lähellä tennistä ja squashia. Oppimiseen meni 15minuuttia, jonka jälkeen oli tekniikan vuoro. Takaseinälyönnit ja tennismailaa pienempi keppi aiheuttivat ongelmia mutta noin puolen tunnin kuluttua kuului neito Pikoloffilta lause, että nyt pelataan peli, olen valmis siihen. Ensimmäisenä kauhistutti valmis hiki ja toiseksi juomapullon puute mutta suomalainen mies ja etenkin urheilutoimittaja ei käännä selkäänsä eikä suostu kieltäytymään haasteesta!

image

Peruslyönnit sujuivat, mutta mikäli pallo muutti vähänkin lentorataansa niin omissa kolisi ja kunnolla. 99% onnistuneista lyönneistä osui mailan kärkeen ja ensimmäinen erä päättyi komeasti 0-6. Todettakoon tässä vaiheessa, että pistelasku on sama kuin tenniksessä.

Toisessa erässä pohkeet huusivat moosesta ja hoosiannaa lajin ”sprinttimäisyyden” vuoksi”. Nyt peli kulki jo paremmin ja toimittaja sai muutaman pisteenkin. Silti kattilaan laitettiin kasa palleja ja lukemat olivat 0-6 ja se söi perfektionismistä ja voittamiseen tottunutta toimittajaa.

Kolmatta erää ei olisi enää jaksanut pelata mutta kaksi erää antoivat riittävän kuvan lajista. Arvosana 10+ niin kuntoilu- kuin kilpailumuodoksi. Kerrassaan mahtava laji!

Padel, huippua!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.