Mikko Koivulla onnistunut debyytti Columbuksessa – Viisi suomalaista maaleille yön NHL-kierroksella

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Viisi suomalaista onnistui yön jääkiekon NHL-kierroksella maalinteossa. Maalit onnistuivat tekemään Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen, Florida Panthersin Aleksander Barkov, Nashville Predatorsin Mikael Granlund sekä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi.

Ennen tätä kautta koko NHL-uransa Minnesota Wildissa pelannut Mikko Koivu pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa uudessa seurassaan Columbus Blue Jacketsissa. Koivu aloitti ottelun vahvasti, sillä suomalainen syötti joukkueensa avausmaalin ensimmäisessä vaihdossaan.

Columbus taipui kuitenkin kotonaan, kun Florida voitti ottelun 3-4 voittomaalikilpailun päätteeksi.

Suomalaisista Floridan Aleksander Barkov teki yhden maalin, ja Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo torjui 28 kertaa. Floridan Eetu Luostarinen jäi pisteittä.

Kauden maalitilinsä avannut Barkov tasoitti pelin 2–2:een toisen erän alussa. Floridan suomalaiskapteeni valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Bostonissa kotijoukkue Boston Bruins kaatoi Pittsburgh Penguinsin jatkoajan jälkeen 3–2. Pittsburghin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen teki joukkueensa 2–2-tasoituksen päätöserässä ja auttoi joukkueensa jatkoajalle.

Boston-vahti Tuukka Rask torjui ottelussa 28 kertaa. Pittsburghin puolustaja Juuso Riikola oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Buffalo kaatoi New York Rangersin 3–2. Buffalon puolustaja Rasmus Ristolainen syötti Dylan Cozensin ylivoimalla tekemän 1–1-maalin. Buffalon toinen suomalaispuolustaja Henri Jokiharju ei pelannut ottelussa ja Rangersin Kaapo Kakko jäi pisteittä.

Philadelphia haki 3-5-voiton New Jerseystä. New Jerseyn Janne Kuokkanen sai ottelussa NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen, kun hän syötti joukkueensa 2–2-tasoituksen.

Nashville Predators päihitti Chicagon jatkoajan jälkeen maalein 3–2. Nashvillen suomalaispelaajilla oli vahva panos voitossa. Mikael Granlund teki ensin Predatorsin 2–2-tasoituksen ja auttoi joukkueensa jatkoajalle.

Kun jatkoaikaa oli pelaamatta alle kaksi minuuttia, Granlund ja Erik Haula alustivat Roman Josin tekemän voittomaalin.

Nashvillen maalivahtina pelasi Pekka Rinne, joka torjui ottelussa 18 kertaa. Nashvillen toinen maalivahti Juuse Saros oli lepovuorossa kuten myös Chicagon Kevin Lankinen.

Suomalaisista maalinteossa onnistuivat myös Coloradon Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi, jotka onnistuivat kotiottelussa San Jose Sharksia vastaan. Donskoi teki Avalanchen ensimmäisen maalin avauserässä ja Rantanen teki kolme minuuttia myöhemmin 3–0-maalin.

Colorado voitti ottelun 7–3.