Lentisnaiset paketoivat Kosovon tunnissa

Lentispallo

Suomen naisten lentopallon EM-karsinnat jatkuivat sunnuntaina selkeällä voitolla Montenegron Podgoricassa Kosovosta 3-0 (25-15, 25-10, 25-15). Suomen voitto tuli vahvasti eri seitsikolla, mitä kaksi aiempaa ottelua pelattiin.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi marssitti avaukseen kahdesta ensimmäisestä pelistä poiketen passari-hakkuri -kaksikoksi Katja Kylmäahon ja Yasmine Madsenin. Salla Karhu ja Emmi Riikilä avasivat yleispelaajina, Anna Czakan ja Daniela Öhman keskellä sekä Netta Laaksonen liberona.

Suvi Kokkonen, Piia Korhonen ja Kaisa Alanko saivat ns. normiseitsikosta huilia koko ottelun.

Yasmine Madsen teki komeat 17/+14 ja jälleen loistanut Anna Czakan 12/+11. Czakan merkkautti nyt viisi torjuntaa.

Avauserän alku oli Suomelle erittäin haastava, mutta Kosovon viiden pisteen johto (2-7) kääntyi Emmi Riikilän syöttövuorolla 11-7 Suomen johdoksi. Loppuerä oli aikalailla ”yhtä maalia” Suomen vietyä sen 25-15.

Toisessa erässä Jessica Kosonen ja Nea Haatainen pääsivät suomalaispelaajista myös irti. Kosovo sai erään vain kolme hyökkäyspistettä ja erä Suomelle 25-10.

Kolmas erä ei sinänsä tuonut mitään muutosta peliin, vaikka Kosovo sai hetkittäin jo hyökkäyspelissään jotain aikaiseksi.

Suomi kohtasi Kosovon nyt ensimmäisen kerran naisten maaottelussa. Kosovo on 62:s maa naisten vastustajana ja ottelu oli 706:s virallinen ottelu. Voitto puolestaan 351:s,

Sunnuntain ottelu oli Katja Kylmäahon 50:s maaottelu.

Slovakia ja Montenegro pelaavat avausturnauksen päätösottelun myöhemmin sunnuntaina.

Jälkimmäinen karsintaturnaus pelataan Nitrassa 13.-15.5. ja tämän jälkeen lohkon kaksi parasta selviää elo-syyskuun EM-lopputurnaukseen.