Scroll Top

Meneekö tasa-arvolla mielistely jo hiukan yli? Nyt Washington Redskinsin pitäisi vaihtaa nimensä

Amerikkalaisen jalkapallon joukkue Washington Redskins tiedotti perjantaina aloittavansa seuran nimeä koskevan perusteellisen arvioinnin todella suuren julkisen painostuksen seurauksena. Seuran Amerikan alkuperäiskansoihin viittaava nimi on koettu rasistiseksi Black lives matter -liikkeen yhteydessä.

Embed from Getty Images

Torstaina joukkueen pitkäaikaisen jättisponsorin, FedExin, julkaisemassa tiedotteessa vaadittiin selvin sanoin nimen vaihtoa.

Viime viikolla useat suursijoittajat ja osakkeenomistajat vaativat FedExiä ja kahta muuta Redskinsiä tukevaa suuryritystä, PepsiCO:ta ja Nikea, vetäytymään seuran tukemisesta, jos Redskinsin nimeä ei vaihdeta. Nyt ketjureaktio on edennyt ilmeisesti siihen pisteeseen, että seura harkitsee vakavasti nimensä muuttamista.

Embed from Getty Images

Myös useat yritykset ovat ilmoittaneet joko vaihtavansa tai harkitsevansa tuotteidensa nimien vaihtamista. Suomalaisille tutuista tuotemerkeistä Eskimo-puikkojen nimi on vaihtumassa ja Fazer kertoi harkitsevansa Geisha-suklaan nimen muuttamista.

Embed from Getty Images

Washington Redkinsin omistaja Dan Snyder sanoi perjantain tiedotteessa, että seura pääsee nyt arvioimaan yhteistyökumppaniensa, NFL:n ja koko yhteisön tuella organisaation historiaa ja sen perinteitä.

Gee toteaa, että pitäisiköhän eräiden laittaa hiukan jäitä hattuun ja ottaa järki mukaan? Seuraavaksi on aika muuttaa A-maajoukkueen Leijonat -lempinimi kun kyseisiä eläimiä salametsästetään? Saako naisia sanoa enää naisiksi vai ovatko he vain ”henkilöitä”?

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.