Scroll Top

Määttänen viides Zagrebissa: ”Tein rohkean päätöksen ja sain sillä ihan ok-ajan” – Lappalainen kuudes: ”Juoksin fiksusti” – Lampela seitsemäs Saksassa

Sara Kuivisto Lappalainen

Eveliina Määttänen sijoittui sunnuntaina rohkealla juoksulla viidenneksi 800 metrin kilpailussa Zagrebissa, Kroatiassa. Määttäsen aika oli 2.00,80. Kilpailun voitti Slovenian Anita Horvat ajalla 1.59,79.

Määttänen nousi alun ruuhkasta toiseksi 300 metrin juoksun jälkeen ja eteni pian sen jälkeen kärkeen. Määttänen ohitti 600 metriä ajassa 1.29, joka enteili kahden minuutin alitusta, mutta loppusuoralla vauhtia hiipui sen verran että aika painui hieman sen yli.

Määttänen nousi alun ruuhkasta toiseksi 300 metrin juoksun jälkeen ja eteni pian sen jälkeen kärkeen. Määttänen ohitti 600 metriä ajassa 1.29, joka enteili kahden minuutin alitusta, mutta loppusuoralla vauhtia hiipui sen verran että aika painui hieman sen yli.

– Aloitin tosi hyvin ensimmäisen 100 metriä, mutta seuraavalla sadalla metrillä realisoitui se, että tässä juoksussa kaikki olivat hyvin samantasoisia ja siksi toinen 100 metriä oli aika ruuhkainen, Määttänen kertaili.

– Se oli minulle tärkeä oppi, miten tuossa tilanteessa toimitaan. Nyt jäin siinä hännille ja jouduin juoksemaan ykkösradan ulkoreunaa toisen kaarteen. Totesin siinä, että nyt pitää parantaa asemia, jos haluan tästä jonkinlaisen juoksun. Läksin kiihdyttämään, nousin kärkeen ja päätin, että menen tässä loppuun asti niin hyvin kuin pystyn.

Määttäsen mielestä kahden minuutin aika oli hyvä, koska oma avauskierros oli lähellä 59 sekuntia.

– Se ei ollut täydellinen juoksu, mutta annan siitä itselleni pisteet. Tein rohkean päätöksen ja sain sillä ihan ok-ajan.

Lappalainen: ”Juoksin fiksusti”

Sara Lappalainen oli tasapainoisella juoksulla kuudes Zagrebin 1500 metrillä ajalla 4.05,18. Se tosin jäi niukasti Lappalaisen tavoitteesta juosta ensi kesän Rooman EM-kilpailujen tulosraja 4.05.

– Kaikkeni annoin ja tein tosi hyvän juoksun, vaikka mentiin kovaa. Tuossa 1500 metrin lopussa huomaa, että kevät oli mikä oli ja sen takia viimeinen 100 metriä on nihkeä, Lappalainen viittasi kevään terveysongelmiin, jotka vaikeuttivat hänen harjoitteluaan.

Juoksun jänis vei avauskierroksen 61 sekuntiin ja 800 metriä ohitettiin hieman alle 2.10:n.

– Olen sillä lailla tyytyväinen, että juoksin fiksusti. Otin oman paikkani ja sain juosta koko matkan rauhassa, sanoi kärjen tuntumassa sisärataa läpi kisan juossut Lappalainen.

Zagreb oli sekä Määttäselle että Lappalaiselle kilpailukauden päätös.

Lampela seitsemäs Saksassa

Seiväshyppääjä Elina Lampela sijoittui seitsemänneksi Beckumin seiväskarnevaalissa, Saksassa. Lampela ylitti 436, mutta seuraava korkeus 442 ei enää ylittynyt.

Kilpailun voitti britti Molly Caudery, joka meni korkeuden 460.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.