Scroll Top

Ilves ainoana suomalaisjoukkueena voittoon CHL:ssä

Ilves_logo.svg

Ilves jatkaa Champions Hockey Leaguessa voittojen tiellä ja varmisti paikan pudotuspeleissä. Lukko ja Pelicans puolestaan joutuivat taipumaan omissa peleissään.

Ilves otti neljännen voittonsa, kun se kaatoi voittomaalikilpailussa tshekkiläisen Vitkovice Rideran 3-2 (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Ottelu ei alkanut Ilveksen osalta suotuisasti, kun Vitkovice iski heti avauserään kaksi maalia. Ilves nousi kuitenkin toisessa erässä rinnalle, kun Les Lancaster ja Jani Nyman iskivät maalit reilun minuutin sisään. Lancasterin maali tuli Ilveksen pelatessa kahden miehen ylivoimalla. Samoissa lukemissa oltiin myös jatkoerän jälkeen, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailussa.

Lancaster ja Simon Stransky onnistuivat omissa yrityksissään ja Jonas Gunnarsson teki Ilves-maalilla vastustajan aikeet tyhjiksi torjuen kaikki Vitkovicen yritykset. Voitto oli Ilvekselle jo neljäs peräkkäinen ja samalla se varmisti jo paikkansa CHL:n pudotuspeleissä.

Voitosta huolimatta päävalmentaja Antti Pennanen ei ollut joukkueensa esitykseen täysin tyytyväinen.
– Emme me kauhean hyviä tänään olleet. Kokonaissuoritukseen vaikutti se, etteivät kaikki pelaajat olleet parhaimmillaan. Etenkin ensimmäisessä erässä olimme huonoja, mutta sen jälkeen sentään paransimme.

Pennanen oli kuitenkin tyytyväinen, että joukkue pystyi parantamaan peliään ottelun edetessä.
– Kyllä se joukkueen luonteesta kertoo, että vähän huonommallakin pelillä pystyimme voittamaan ja erätauoilla pystyimme kokoamaan itsemme ja parantamaan. Avausmaali oli meille tärkeä. Kokonaisuudessaan puolustimme hyvin eikä vastustaja saanut hirveästi maalipaikkoja. Puolustus on siellä pohjalla, joka antaa meille mahdollisuuden voittaa vähän huonommallakin pelillä.

Lukolle avaustappio 

Kolmella voitolla aloittanut Lukko joutui taipumaan CHL:ssä ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun Adler Mannheim haki Raumalta pisteet selvällä 6-0 (3-0, 0-0, 3-0)-voitolla. Ottelu alkoi Lukon kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun Mannheim meni johtoon jo 23 sekunnin jälkeen. Ratkaisua oli ilmassa jo avauserän jälkeen, kun Adler latoi kolme maalia Lukon verkkoon. Päätöserässä saksalaiset iskivät vielä kolme lisää ja lähtivät kotimatkalle täyden pistepotin kera.
– Oli vaikea peli ja olimme heti alusta saakka askeleen perässä. Tämä oli meille haastava viikko ja olimme koko viikon reissussa. Ensimmäiset kolme peliä hoidimme puhtaalla pelillä ja neljäs oli sitten aika haastava. Kokonaisuudessaan yhdeksän pistettä neljästä pelistä on hyvä tilanne pudotuspelejä ajatellen ja pelaajien ajatukset olivat jo tiistaina alkavassa Liigassa, ja tämä oli meiltä vähän tällainen ohipeli, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä pohdiskeli.

Kivikylän Areenalle oli saapunut yli 3300 katsojaa ja Lämsä oli katsojien puolesta pahoillaan.
– Pelissä oli joitain väläytyksiä, mutta ei nyt kauheasti voi kehua, kun hävitään 0-6. Harmittaa yleisön puolesta, että tulos oli tuollainen. Matka jatkuu ja seuraavaksi keskitytään Liigaan kunnes CHL taas jatkuu kuukauden päästä. Tiivis on tahti, mutta on samalla hienoa päästä pelaamaan näitä pelejä, Lämsä totesi.

Pelicansille kotitappio 

Pelicans joutui tunnustamaan tshekkiläisen Ocelari Trinecin paremmakseen, kun tshekkiläisjoukkue oli Lahdessa vahvempi numeroin 3-1 (0-0, 3-0, 1-0).

Ocelari iski kaikki kolme maaliaan toisessa erässä. Pelicansin ainokaisen viimeisteli 14 sekuntia ennen loppua Leevi Tukiainen, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

Päävalmentaja Tommi Niemelän mukaan Pelicansilla oli ottelussa omat paikkansa, mutta Ocelari käytti omat tilanteensa tehokkaammin hyväkseen.
– Pelillisesti olimme ehkä hieman parempia ja tasaviisikoin pelasimme ihan hyvin. Annoimme vastustajalle kuitenkin maaleja ja he olivat parempia maalinesto- ja maalintekopelaamisessa. Kyllä meillä oli ihan riittävästi paikkoja tehdä enemmän maaleja. Myös meidän erikoistilannepelaaminen oli tänään heikkoa, Niemelä aloitti ottelun purun.
– Vastassa oli huippujoukkue, joka puolusti keskustaa ja blokkasi paljon laukauksia eikä tällaisissa peleissä hutkiminen riitä. Pelillisesti menimme kuitenkin taas askeleita eteenpäin, Niemelä jatkoi.

Pelicansin saldona on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.