Scroll Top

Maastohiihdon päävalmentaja Matti Haavisto: ”Podium-paikat ovat tulevalla kaudella selkeä tavoite”

Viikonlopuksi ollaan luvattu helteitä mutta Suomen hiihtomaajoukkue on harjoitellut jo pitkän aikaa. Maajoukkue on leireillyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja tällä hetkellä urheilijoilla on menossa omaharjoittelukausi. Kilpailukauden starttaa elokuun lopulla rullahiihdon SM-kilpailut.

Geemedia tavoitti hiihtomaajoukkueen päävalmentajan Matti Haaviston Sveitsistä kaupan kassalta puhelimitse.

Embed from Getty Images

Miten Matti harjoittelukausi on tähän asti sujunut?

– Kiitos ihan hyvin kaikki on mennyt. Joitain pieniä pintanaarmuja urheilijoille on sattunut mutta pääosin kaikki on päässyt harjoittelemaan terveenä. Ristomattikin on jo terveenä niin hyvältä näyttää. Tulevalle kaudelle on selkeä roolijako siinä, että maajoukkueessa kilpailee sinne vasta nostetut urheilijat ja toinen ryhmä on meidän kokenut kaarti, Haavisto kertoo.

Tämä vuosi ei ole hiihtourheilussa arvokisavuosi niin podium-paikat yksittäisissä kilpailuissa nousee suureen rooliin.

– Kyllä me lähdetään hakemaan useasta kilpailusta palkintopallisijoituksia urheilijoille. Miehistä Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola ja muun muassa Joni Mäki kykenevät parhaana päivänä kisassa kuin kisassa podiumille. Naisista taas Kerttu ja Krista tulevat olemaan todella vaarallisia. Krista harjoittelee omatoimisesti marraskuuhun asti ja liittyy sen jälkeen maajoukkueeseen.

– A-ryhmä tulee kilpailemaan kaikissa tällä kaudella järjestettävissä Toureissa (Kanada, Ranska ja Sveitsi).

Embed from Getty Images

Vaikka urheilijat kilpailevat maailmancupissa Suomen väreissä niin jokainen lähtee hakemaan ennen kaikkea itselleen hyviä sijoituksia.

Hiihdon maailmancup starttaa perinteisesti Rukan osakilpailulla marraskuun lopulla.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.