Scroll Top

Liiga – katsaus runkosarjan loppuun!

Liiga on tällä kaudella ollut jälleen todella tasainen ja taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu tiukkana aina runkosarjan loppuun asti. Runkosarjaa on pelaamatta noin 10 kierrosta ja kuhina pudotuspelipaikkojen ympärillä käy kuumana. Gee pohtii oheisessa jutussa ketkä mahdollisesti pääsevät suoraan pudotuspeleihin ja ketkä taistelevat viimeisistä playoff paikoista. Tällä hetkellä näyttää siltä että SaiPa, TPS ja Lukko taistelevat tiukimmin viimeisistä suorista pudotuspelipaikoista. Paikasta kymmenen joukkoon ja paikasta auringossa on vielä kova taistelu päällä ja useampi joukkue on vielä mukana siinä kilpailussa. Viimeaikoina hyvin pelannut Ilves on hieman yllättäen noussut jopa taistelemaan viimeisestä playoff paikasta. Gee käy joukkue joukkueelta läpi ja analysoi mitkä mahdollisuudet kullakin on pudotuspeleihin ja miltä näyttää joukkueiden otteluohjelma verrattuna kilpailijoihin.

Taistelu suorasta pudotuspelipaikasta

SaiPa

SaiPan peli on viime aikoina ailahdellut mutta joukkue on silti pystynyt ottamaan voittoja ja tällä hetkellä vahvasti menossa 6 joukkoon. SaiPalla on eroa takana tuleviin TPS:n 4 pistettä ja Lukkoon 7 pistettä, joten kaikki on SaiPalla omissa käsissä. Myös otteluohjelma on sputnikkien osalta suosiollinen. SaiPa kohtaa vielä pahimmat kilpailijansa TPS:n, Lukon ja KalPan mutta kaikki pelit ovat kotipelejä, joten voittoja niistä on otettavissa. Lisäksi SaiPa kohtaa vieraissa Bluesin kahdesti ja näin ollen ohjelma ei todellakaan ole pahimmasta päästä. Gee veikkaa että SaiPa säilyttää paikkansa 6 joukossa ja jatkaa näin ollen pelejään keväällä. Sijoitus runkosarjassa on varmaan sijoilla 4-6.

TPS

TPS on tällä hetkellä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni mutta joukkueen loppuohjelma on kaikkea muuta kuin helppo. TPS:n ensi viikko tulee pitkälti näyttämään onko joukkue kuuden joukossa vai ei. Palloseura kohtaa ensi viikolla Tapparan kotonaan, jonka jälkeen on vieraspelit KalPaa ja SaiPaa vastaan. Jos TPS mielii 6 joukkoon on ensi viikon peleistä muutama voitto otettava varsinkin KalPaa ja SaiPaa vastaan. TPS:llä on siinä mielessä hyvä tilanne, että joukkue sai Eric Perrinin takaisin ja muutenkin kärkihyökkääjien terveystilanne näyttää hyvältä. Gee veikkaa että TPS taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta Lukon kanssa ja maksimissaan TPS on kuudes mutta näyttää siltä, että taistelu riittää vain sääli playoffien kotietuun eli sijoille 7-8.

Lukko

Lukon otteista on vaikea ottaa kiinni, välillä joukkue pelaa todella hyvää ja voittavaa jääkiekkoa mutta seuraavana iltana joukkue pelaa taas todella vaisusti ja häviää haluttomalla esityksellä. Lukko on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään vain kolme mutta joukkue on silti taistelussa mukana viimeisistä pudotuspelipaikoista. Lukon puolustuspelin on parannuttava jos joukkue mielii kuuden joukkoon ja sitä myöten välttää sääli playoffit, jotka vievät valtavasti enrgiaa taistelussa mestaruudesta. Lukolla on isona etuna verrattuna esim TPS:än otteluohjelma, öjoka on raumalaisille paljon suotuisampi. Lukolla on kymmenen peliä runkosarjaa jäljellä ja niistä vain kolme on top 6 joukkueita vastaan kun TPS:llä vastaava luku on viisi. Lukon ensi viikko on tärkeä, kun joukkue kohtaa HPK:n kerran ja Ilveksen kahdesti. Voitoilla näistä se pystyy antamaan painetta turkulaisten suuntaan mutta jos voittoja ei tule se voi haudata haaveet suorasta pudotuspelipaikasta. Geen arvio on, että Lukko taistelee kalkkiviivoilla asti kuuden joukkoon pääsystä mutta eri asia on mihin se riittää. Geen arvio on että Lukko on runkosarjassa sijoilla 6-7.

Varmat jatkajat tällä hetkellä sääli playoffeissa on KalPa ja Pelicans. Kumpakaan ei ole mitään ihmeitä esittänyt mutta nykyvire kyllä riittää jatkamaan pelejä keväällä. KalPa on kyllä viime aikoina ollut osittain kovan otteohjelman uhri mutta perjantainen HPK tappio saattoi ehkä vesittää viimeiset haavet kuuden joukkoon pääsystä. Loppuohjelman tärkeät pelit SaiPaa ja TPS vastaan voivat vielä antaa vähän toivoa paikasta kuuden joukkoon. Pelicans taisteli itsensä jo hyvin lähelle suoraa playoff paikkaa mutta viime otteluiden tappiot veivät ehkä vimeiset haaveet suorasta playoff paikasta. Molemmat joukkueet taistelevat keskenään sijoista 8-9 tämä on ainakin Geen arvio nykyvire huomioon ottaen.

Kamppailu viimeisestä playoff paikasta eli 10 joukkoon pääsystä

Sport

Vaasan Sport on tällä hetkellä kiinni viimeisessä playoff paikassa mutta takana tulevat hengittävät tiukasti niskaan. Sportilla on sikäli hyvä loppuohjelma, että joukkue kohtaa vain kahdesti top 6 joukkueen mutta Sportilla on pelattuna kaksi ottelua enemmän kuin takana tulevilla Ässillä ja Ilveksellä. Sportin ensi viikko on todella isossa roolissa sillä joukkue kohtaa pahimmat kilpailijansa Ilveksen ja KooKoon kertaalleen. Ottamalla näistä voitot joukkue on vahvoilla sijasta kymmenen. Geen arvioi on että Sport on todella lähellä paikasta kymmenen joukoon. Sportin sijoitus tulee olemaan sijoilla 10-11. Hyvällä loppurutistuksella Sport voi nousta jopa kahdeksan joukkoon mutta hurjaa kiriä se vaatii.

Ässät

Ässät on tällä hetkellä sarjassa 12 eikä joukkueen otteet ole näyttäneet siltä että joukkue jatkaisi pelejään keväällä. Perjantainen kotivoitto Lukosta paransi asemia huomattavasti. Ässillä on se etu puolellaan, että joukkue on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Sport. Ässien viime aikaiset otteet ja kova loppuohjelma huomioonottaen näyttää valitettavasti siltä, että Porissa ei tänä keväänä playoff kiekkoa nähdä. Geen arvio on että Ässien sijoitus runkosarjassa osuu haarukkaan 11-13.

KooKoo

KooKoo on tällä kaudella näyttänyt että se kuuluu liiga-kartalle ja joukkue onkin ylittänyt kaikki odotukset jo tähän mennessä. Hyvien otteiden ansiosta niin fanien kuin joukkueenkin nälkä kasvaa syödessä, joten kouvolassa varmasti halutaan että pelit jatkuisivat myös keväällä. KooKoo on tällä hetkellä kolme pistettä viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten ensi viikon Sport kamppailu on käytännössä pakko voittaa. KooKoon loppuohjelma on kivenkova ja joukkueen yhdeksästä pelistä peräti kuusi on KooKoon yläpuolella olevia joukkueita vastaan. KooKoo taistelee varmasti urhoollisesti mutta se on eri asia miten pitkälle se riittää. KooKoo voi hyvinkin olla kymmenen joukossa mutta Geen arvio on että kouvolalaiset ovat maksimissaan 11. Sijat 11-12 ovat hyvin lähellä runkosarjassa. Tosin hyvillä otteilla KooKoo voi kivuta kymmenen joukkoon ja olla sitä myöten jo tulokaskaudella playoff joukkue mikä olisi uskomaton suoritus.

Ilves

Ei olisi moni uskonut vielä pari viikkoa sitten että Ilves nousee taistelemaan pudotuspelipaikoista. Kari Heikkilän suojatit ovat viime otteluissa kairanneet hyvin voittoja ja joukkueella on vielä pienet saumat kymmenen joukkoon pääsystä mutta voittoja on tultava myös jatkossa. Ilveksen loppuohjelma on ihan ok ja joukkue kohtaa Sportin kahdesti ja KooKoon kertaalleen ja ottamalla näistä voitot niin playoff haaveet ovat vielä mukana. Ilves kohtaa ensi viikolla Sportin ja kahdesti Lukon. Näiden otteluiden jälkeen nähdään elääkö vai kuoleeko Ilveksen unelma playoff-paikasta. Geen arvio on, uskokaa tai älkää, että Ilves taistelee Sportin kanssa tiukimmin viimeisestä playoff paikasta. Veikkaus on että Ilves joko on kymmenes tai joukkue jää nykyiselle sijalleen eli on 13.

Tässä oli alustava arvio siitä, miten taistelu pudotuspelipaikoista tulee kääntymään. Kahden viikon päästä ollaan varmaan viisaampia miten playoff paikat jakaantuu. Otteluohjelma on kuitenkin isossa osassa vaikka moni sitä epäileekin. Onneksi joukkueet pelaavat paljon keskenään, joten kaikilla on playoff haaveet käytännössä omissa käsissään. Ei muuta kuin kannustamaan omaa suosikkiaan ja toivotaann hyvätasoisia pelejä runkosarjan lopussa. Kevät lähenee ja pidot paranee! Se kuka nostaa kannua keväällä on vielä täysin auki ja monella joukkueella on siihen vielä hyvät mahdollisuudet!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.