LENTOPALLO: Suomen naiset murskasivat Slovakian!

IMG_6687

Suomen lentopallonaiset kohtasivat sunnuntaina Helsingissä Pasilan Urheilutalolla Slovakian Eurooppa liigan välierissä. Peliin lähdettiin Suomen kannalta erinomaisista asetelmista mutta kaikki oli auki. Ottelun panoksena ei ollut enempää eikä vähempää kuin Eurooppa liigan finaalipaikka! Saavutus on joka tapauksessa uskomaton ja Suomen lentopallomiehet ovat keränneet kaiken mediahuomion naisten jäädessä taka-alalle ja tehden ihmeitä.

Suomi lähti otteluun ennakkosuosikkina ja Daniela Öhmanille ja Piia Korhoselle ladattiin paineita edellisen pelin loistavien suoritusten johdosta. Ottelu sai tragikoomisen alun Suomen kansallislaulun johdosta. Nauha ei lähtenyt pyörimään niin yleisö lähti laulamaan Voice of Finlandin tyyliin ”Oi maamme Suomea” ja homma saatiin hoidettua. Tyyli on vapaa.

Ottelun ensimmäinen erä lähti tasaisesti liikkeelle ja ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin Suomen johtaen ottelua 8-5. Suomi lähti kuitenkin pienelle karkumatkalle pikkuhiljaa ja otti viiden pisteen johdon joka säilyi pitkään erän keskivaiheilla. Toiselle tekniselle aikalisälle mentiin lukemissa 16-11. Slovakia jakoi iskupaikkoja tasaisesti pääasiassa Dominica Drobnakovalle, joka harvoin epäonnistui iskuissaan. Drobnakovan iskut eivät loppuviimein kantanut Slovakiaa erävoittoon, sillä Suomi hoiti ensimmäisen erän näyttävästi 25-16. Slovakialta vaadittiin seuraavaan erään ja koko peliin asenteen muutosta mikäli joukkue mieli ottelun kotiin viedä.

Toiseen erään Suomi nukahti ja Slovakia karkasi alussa jo 0-5 johtoon. Suomi kuitenkin heräsi ja pääarkkitehtina oli jälleen Piia Korhonen. Slovakia oli kuitenkin koko ajan metrin verran edellä ja Suomen ottamalla aikalisällä Slovakia johti 8-12. Suomi tuli kuitenkin tasoihin Noora Kososen syöttöputkella. Piia Korhonen jatkoi ja hetkessä Suomi johti toista erää 20-14. Muutenkin Korhonen teki tuhojaan huimilla iskuilla. Lisäksi esille täytyy nostaa joukkueen kapteeni Laura Pihlajamäki, joka teki kovasti töitä niin henkisellä kuin fyysisellä puolella joukkueen eteen. Suomi hoiti toisen erän todella komeasti 25-18 ja tilanne oli 2-0. Slovakialla oli miltei mahdoton työ nousta takaa-ajoasemasta voittoon mutta urheilussa kaikki on mahdollista.

Kolmas erä noudatti alussa samaa kaavaa kuin aikaisemmat. Slovakia vei alkua mielin määrin mutta leijonattaret eivät luovuttaneet hetkeksikään. Ottelu eteni tasaisissa tunnelmissa aina lukemiin 20-20 Slovakian Abrhamovan syöttöputken päätteeksi. Kolmas erä oli tilanteessa, jossa se saattui kääntyä puolelle tai toiselle. Suomi taisteli tilanteeseen 23-21 ja Slovakia oli pakotettu ottamaan aikalisä. Suomi hoiti vielä kaksi pistettä ja voitti koko ottelun puhtaasti 3-0 jättämättä Slovakialle mitään saumaa.

Suomi kohtaa finaalissa joko Espanjan tai Ukrainan. Ottelu alkaa kello 21:00. Ottelun voittaja tulee Suomeen keskiviikkona finaalin ensimmäiseen osaotteluun.

Merkitkää jokainen kalenterille Suomen finaalipeli, joka on Suomen naisten kovin saavutus koskaan. Ottelu pelataan tulevana keskiviikkona Pasilan Urheilutalolla Helsingissä!