LASB haki yllätyspisteet Seinäjoelta – SPV taipui kolmannessa erässä

Salibandy1

Sarjassa kolmanneksi viimeisenä ollut LASB haki isot yllätyspisteet Seinäjoelta, kun se kukisti 25 sarjapistettä enemmän keränneen SPV:n 7-6. Samalla lahtelaiset nousivat Nurmon Jymyn ohi sijalle yhdeksän.

Avauserässä kaksi maalia tappiolla ollut SPV johti toisessa 3-2 ja 4-3, mutta toiselle tauolle lähdettiin tasalukemista 4-4. Konsta Haukkala kuittasi vielä ylivoimalla vieraiden Niko Einiön johtomaalin, mutta Joonatan Surakan nostettua maltillisen pallonpidon kruunuksi LASBin 6–5-johtoon ei sama enää onnistunutkaan Surakan perään ottaman jäähyn aikana. LASB kesti alivoiman, ja isäntien yrittäessä riskillä vieritti Tatu Havula tyhjiin tilanteeksi 5-7. Sami Koski petasi vielä Konsta Haukkalalle 6–7-kavennuksen, mutta siihen kiri kuivui. SPV:n viimeisen laukauksen peitti viimeisillä sekunneilla Vili Näveri.

Nokian KrP nappasi viidennen perättäisen voittonsa lyödessään tänään kotonaan Nurmon Jymyn 8-4. Samalla KrP nousi pisteen päähän sarjakakkonen Oilersista. Niklas Äijälä ja Eemil Äijälä laukoivat aluksi Jymylle kahden maalin etumatkan, ja KrP:n vastattua kolmella maalilla nostivat Karri Vaarala ja Eemil Äijälä vieraat vielä pelin puolivälissä 4–3-johtoon. Mikko Laakso kuitenkin tasoitti heti seuraavassa vaihdossa, ja päätösjaksolla osuivat enää nokialaiset. Erän alkuun maalasivat Vili Liponen ja Juuso Ahola, ja loppuminuuteilla komistelivat numeroita vielä Joonatan Kovanen sekä tyhjiin Eemil Ukkonen. Mikko Laakso kirjautti ottelupöytäkirjaan hattutempun, ja Miska Mäkinen syötti voittajien maaleista kolme.

Eilen Kokkolassa pisteet viime hetkillä menettänyt Happee pääsi tänään taas voiton makuun, kun OLS taipui Jyväskylässä 8-3. Oululaiset nousivat kolmen maalin tappioasemasta toisessa erässä vielä lukemiin 4-3, mutta siihen nousu jäi. Joel Lahti kasvatti eron kohta taas kahteen, ja päätösjaksolla Happee meni menojaan. Niklas Kuisma iski erän alkuun tilanteeksi 6-3, ja viimeisellä kympillä Eppu Suhanto ensin syötti Matti Minkkisen maalintekoon ja laukoi sitten itse loppunumerot.

TPS vei nimiinsä kauden kolmannenkin Turun derbyn, kun FBC Turku kaatui tänään lukemin 4-2. Voitto oli TPS:n kuudes perättäinen liigassa. Vielä avauserän vei Topias Ilmivallan maalilla haastaja FBC, Mutta toisen alussa iskivät Palloseuralle Waltteri Vesterinen sekä Olli Laine, ja erän lopulla Peteris Trekse nosti tilanteeksi jo 3-1. Atte Kurkikangas nosti FBC:n vielä maalin päähän ennen kuin Tuomas Ojala osui päätösnumerot.

Ensi viikolla pelaa Suomen miesten maajoukkue Latviassa MM-karsintaa, ja F-liigan miesten sarja jatkuu keskiviikkona 7. helmikuuta ottelulla FBC Turku–Oilers.