Scroll Top

Rasmus Vehmaa aitoi jälleen 19-vuotiaiden SE:n: ”Nyt tuli teknisesti kohtuullinen juoksu” – Saara Keskitalo aitoi voittoon

Rasmus vehmaa

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa teki 19-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksussa halliratojen Suomen ennätyksen jo toisessa perättäisessä kilpailussa. Vehmaa voitti sunnuntaina pika-aidat avoimissa Helsingin seudun hallimestaruuskilpailuissa Myllypurossa ajalla 7,65.

Aiempi SE oli 7,76, jonka Vehmaa juoksi kaksi viikkoa sitten Joensuussa. Tuon juoksun jälkeen Vehmaa ei ollut järin tyytyväinen, mutta Helsingissä ilme oli juoksun jälkeen iloisempi.

– Nyt tuli teknisesti sellainen kohtuullinen juoksu. Lantio ei ollut rataa hipomassa, vaan nyt olin oikeilla kulmilla, Vehmaa veisteli.

Vehmaan mukaan Suomen ennätystä on vielä varaa parantaa.

– On siellä aika paljon varaa. Tuo tuntui sellaiselta perussuoritukselta. Kun vaan saa tehoja mukaan, siitä voisi vielä vaikka kympän napata pois, Vehmaa kaavaili.

Rasmus Vehmaa rikkoi Helsingissä myös toisen oman ennätyksensä, kun hän oli 200 metrillä kolmas halliennätyksellään 22,03. Juoksun voitti Rasmuksen kaksoisveli Kasperi Vehmaa halliennätyksellään 21,50, joka on 19-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras tulos.

Keskitalo mainiossa vireessä: ”Sileä kulkee suhteessa vähän paremmin kuin aitajuoksu”

Naisten 60 metrin aitajuoksun Helsingissä voitti Espoon Tapioiden Saara Keskitalo ajalla 8,23, joka jää vain sekunnin sadasosan hänen aiemmin tänä talvena syntyneestä ennätyksestään.

Keskitalo on avannut hallikauden mainiosti. Lauantaina hän pudotti jo 60 metrin sileän ennätyksensä aikaan 7,41.

– Viime keväänä saatiin valmentajan kanssa selville, mikä toimii minulla harjoittelussa. Sitä on sitten syksystä lähtien toteutettu ja harjoitukset ovat menneet hyvin, Mikael Ylöstalon valmennuksessa juokseva Keskitalo setvi talven aikojen taustaa.

– Sileän nopeus, juoksuasento ja tekniikka ovat asioita, joihin on keskitytty ja nyt sileä kulkee suhteessa vähän paremmin kuin aitajuoksu. Aidoissa on panostettu juoksun lähtöpäähän. Siellä on pieniä palasia, jotka ovat jo oikein, mutta ne pitäisi vain saada toimimaan yhteen.

Tampereen Pyrinnön Vilma Itälinna oli sunnuntaina Helsingissä Keskitalon jälkeen toinen ennätyksellään 8,47.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.