Kallio hienosti MM-pisteille Aragonissa – Aki Ajo tiimin Oliveira palkintokorokkeelle Moto2:ssa

Gamblers MotoGP

Espanjan Aragoniassa kisattiin MotoGP-kauden 14.osakilpailu. Kuninkuusluokassa MotoGP:ssä oli mukana suomalaisväriä, kun Mika Kallio pääsi kauden kolmannen kerran kilpailemaan KTM-tallin pyörällä villillä kortilla.

Kallio ajoi koko viikonlopun ajan hyvin. Hän oli lauantaina aika-ajoissa parhaimmillaan kuudentena, mutta lopussa tippui sijalle 12, kun viimeinen aikakierros päättyi kaatumiseen.

Kisassa kokenut 34-vuotias aloitti hyvin nousten kärkikymmenikköön ollen parhaimmillaan kahdeksantena. Kallio pyöri koko kilpailun ajan kymmenen sijan tuntumassa taistellen lopussa tallikaverin Pol Espargaron, joka lopulta päihitti kokeneen suomalaisen. Kallio tuli maaliin sijalle 11 saaden muutaman MM-pisteen. Aiemmissa kisoissaan Kallio oli 16 ja 10. Hän päihitti selkeällä erolla tallin kolmannen kuskin Bradley Smithin, joka jäi sijalle 19.

MotoGP:ssä neljä ensimmäistä sijaa meni Espanjaa. Voiton vei Hondalla ajalla Marc Marquez. Voitollaan Marquez nousi MM-sarjan kärkeen 16 pisteen erolla toisena olevaan Andrea Doviziosoon, joka jäi Ducatillaan kilpailun seitsemänneksi. Toiseksi tuli Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa ja kolmanneksi Ducatin Jorge Lorenzon. Yamahan kokenut lajilegenda Valentino Rossi teki kovan suorituksen oltuaan viides huomioiden sen, että Rossin oikea jalka murtui kolme viikkoa sitten.

Moto2:ssa voiton vei sarjaa johtava Italian Franco Morbidelli, joka kävi tiukan voittotaistelun maanmiehensä Mattia Pasinin kanssa. Pasini hävisi Morbidellille vain 0,145 sekuntia. Kolmanneksi tuli Aki Ajon tiimissä ajava portugalilainen Miguel Oliveira. Ajo Motorsport-tallin toinen kuljettaja Brad Binder tuli viidenneksi.

Aamuisen sumun takia normaalia lyhyempänä ajettu Moto3 kisa päättyi sarjaa ylivoimaisesti johtavan Espanjan Joan Mir’in voittoon. Tuttuun Moto3 tyyliin kilpailu oli jälleen kerran todella jännittävä, sillä kärkikahdeksikko oli ainoastaan yhden sekunnin sisällä. Toiseksi tuli Italian Fabio Di Giannantonio ja kolmanneksi maanmies Enea Bastianini. Ajo Motorsport-tallin kuljettajista Bo Bendsneyder oli 17 ja Niccolo Antonelli 18. Suomalainen tulokaskuski Patrik Pulkkinen oli 29.

MotoGP-kautta on jäljellä enää neljä osakilpailua. Niistä kolme seuraava ajetaan lokakuussa Aasiassa järjestyksessä Japani, Australia ja Malesia. Kauden päätöskisat käydään marraskuussa Espanjan Valenciassa.