Scroll Top

Kortetmaa jatkaa kohti EM- ja olympiakesää Teemu Leppämäen valmennuksessa

Anniina Kortetmaa

Pikajuoksija Anniina Kortetmaan ura jatkuu Teemu Leppämäen valmennuksessa. Leppämäki on viimeksi kuluneen vuoden vastannut Kortetmaan voimaharjoittelusta. Päävastuu valmennuksesta on ollut Petteri Jousteella, jonka johdolla Kortetmaa on harjoitellut viisi vuotta.

Yhteistyö Jousteen kanssa päättyi Kortetmaan ja Jousteen mukaan yhteisellä sopimuksella.

– Uskon, että Teemulla on annettavaa harjoitteluun. Voimapuoli on hänen kanssaan saatu toimimaan hyvin. Olen pysynyt terveenä, joka on lähtökohta sille, että pystyy harjoittelemaan ja kisaamaan, Kortetmaa sanoo.

Kortetmaa, 28, juoksi tänä kesänä päämatkallaan 200 metrillä ennätyksensä 23,22. Sata metriä kulki 11,54:ään. Oma ennätys on toissa vuoden 11,46.

Kortetmaan mukaan ennätyksissä on parantamisen varaa, eikä hän näe, että harjoitteluun olisi tarvetta tehdä isoja muutoksia.

– Juoksuharjoittelua katsotaan Teemun kanssa yhdessä, niin kuin tehtiin Petterinkin kanssa. Tässä ei ole syytä tehdä radikaaleja muutoksia. Pieniä rytmityksellisiä muutoksia tulee, Kortetmaa sanoo.

Kevään harjoittelu mietittävä tarkasti

Tuleva kilpailukausi tuo haasteita myös valmennukseen, kun EM-kilpailut ovat Roomassa jo 7.-12. kesäkuuta. Siksi talven hallikauden jälkeinen harjoitusjakso on lyhyt. Olympiakisojen yleisurheilu alkaa Pariisissa elokuun alussa.

– EM-kisoihin pitäisi olla aika varmat saumat, mutta olympiarankingista kisapaikan ottaminen vaatii, että onnistuu hyvin jo hallikaudella. Kun kesän kilpailukausi alkaa jo toukokuussa, se vaatii miettimistä, että saa harjoittelun ohjelmoinnin onnistumaan, Kortetmaa sanoo.

Kortetmaa juoksi kesällä Budapestin MM-kilpailujen 200 metrin alkuerissä vastatuuleen 23,52, voitti matkan Suomen mestaruuden Lahden Kalevan kisoissa ja oli 100 metrillä toinen, vaikka alkukesä oli takkuinen.

– Toukokuun alussa tuli selkään kramppi, joka aiheutti etureiteen repeämän. Se oli pieni vamma, joka saatiin hoidettua, mutta vaikutti harjoitteluun puolitoista kuukautta, Kortetmaa sanoo.

Työtä puhtaan liikunnan puolesta

Jyväskylään kotiutunut Kortetmaa, 28, saa urheilulle vastapainoa työskentelemällä A-klinikkasäätiöllä ’Puhtaan liikunnan puolesta’ -lähettiläänä.

– Siinä keskitytään kuntoilijoiden dopinginvastaiseen työhön. Käyn yläkoulun terveystiedon tunneilla puhumassa ja koetan saada liikunta-alan yrityksiä ja toimijoita sitoutumaan ’Puhtaan liikunnan puolesta’ -toimintamalliin, Kortetmaa kertoo.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.