Koovee, EräViikingit ja FBC Loisto tasoittivat voitot naisten puolivälierissä

Gamblers salibandy naiset sb

F-liigan naisten puolivälierissä Koovee, EräViikingit ja FBC Loisto tasoittivat ottelusarjansa lukemiin 1-1, kun Koovee kaatoi kotonaan PSS:n 7-5, EräViikingit kotonaan SSRA:n 6-4 ja FBC Loisto vieraissa Classicin 4-3. SB-Pro otti ainoana jo toisen voiton, kun TPS taipui Turussa jatkoajalla 6-5.

Kooveen vieraana PSS karkasi heti aluksi pikamaaleilla 0–2-johtoon ja johti vielä toisen erän lopulla 2-5, mutta siitä eteenpäin iltapäivä oli kotijoukkueen. Vielä ennen taukoa Roosa Salmela kavensi, ja päätöserän puolivälissä nähtiin puolen minuutein välein Aino Lahden uusi kavennus ja Ellinoora Huotarin tasoitus. Kun PSS ei saanut rivejään koottua, käytti Koovee tilaisuutensa. Viisi minuuttia ennen loppua Veera Vilenius pommitti Jemina Ruostilan komeasta poikkisyötöstä kotijoukkueen ensi kertaa johtoon, ja heti seuraavassa vaihdossa Mona Backman kosketti maalin edessä Mila Mannisen laukauksen sisään ja loppunumerot taululle.

EräViikingit oli tänään kotonaan SSRA:ta vahvempi maalein 6-4. SSRA nousi toisessa erässä kahden maalin takaa tasoihin muttei kyennyt eilisen tapaan kääntämään peliä lopussa edukseen. Sen sijaan Taru Nordman nosti helsinkiläisllle rangaistuslaukauksesta uuden johdon, ja sitten iski Sofia Mittentag ensin päättämällä ylivoimahyökkäyksen itse etuyläkulmaan ja sitten lakaisemalla Iina Latvalan poikkisyötöstä jo 5-2. Latvala luikerteli siirtämään itse kotijoukkueen jo 6–2-johtoon ennen Rankkojen Ankkojen Emmi Niemelän ja Hanna Niemelän kavennuksia. Iina Latvalan tehot olivat tänään 2+2 ja Sofia Mittentagin 2+1.

FBC Loisto voitti viimein Classic-peikkonsa ja löi tamperelaiset näiden kotikaukalossa 4-3. Turkulaisittain näytti tänäänkin jo heikolta, kun Classic nousi kolmannen erän alussa tappiolta johtoon Viola Pennasen yllättäessä ensin Minnie Heinisen yllättävällä laukauksella ja päättämällä perään upean puolustuksen nippuun sahakkeen syöttökuvion. Loiston päästyä pelaamaan ylivoimalla otti ohjat turkulaisten avauserän maalit järjestellyt Ulla Valtola, joka pudotti taakse ja Tuulia Lahti kiskaisi aivan yläkulmaan tasoituksen. Minuuttia myöhemmin Loisto voitti pallon hyökkäysalueella, ja Iida Mettälä siirsi sen nopeasti keskelle sektoria Olivia Pietilälle, joka täräytti voittomaalin. Loisto onnistui pitämään loppuminuutit pallon melkein täysin itsellään eikä Classic saanut enää luotua kunnon maalipaikkaa. Nyt kaikkien aikojen ensimmäisen pudotuspelivoittonsa ottanut Loisto oli tällä kaudella hävinnyt kaikki viisi aikaisempaa kohtaamiistaan Classicia vastaan.

Hallitseva mestari SB-Pro kaatoi Turussa TPS:n 6-5 Ina Lemisen jatkoaikamaalilla. TPS siirtyi toisessa erässä tappiolta 4–2-johtoon kolmella 35 sekunnissa syntyneellä maalilla ja johti vielä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua 5-3. Sitten Ina Leminen ensin kavensi ja kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria syötti Mirja Hietamäelle paikan tasoitukseen. Jatkoajalla TPS tappoi kahden minuutin jäähyn mutta epäonnistui lopulta avaussyötössään laitaan. Kukapa muu kuin Ina Leminen nappasi pallon, käytti sen Jaana Lirkillä ja nousi keskelle sektoria iskemään ratkaisun pysäyttäen kellot ainkaan 72.44. Voittajien toinen kolmen pisteen pelaaja oli kolme maalia syöttänyt Elina Kujala.

Puolivälierärjojen kolmannet kohtaamiset ovat vuorossa keskiviikkona Nurmijärvellä, Oulussa, Porvoossa ja Turussa.