Nurmon Jymy varmisti ensi kauden sarjapaikkansa – Steelers joutuu karsimaan

Salibandy naiset sb

Nurmon Jymy varmisti voitoin 3-2 paikkansa myös ensi kauden F-liigassa, kun se löi putoamiskarsinnan ratkaisevassa mittelössä vieraissa Steelersin 4-3. Steelers karsii sarjapaikastaan Divarin loppuottelusarjan häviäjää vastaan.

Jymy iski Hämeenlinnassa todellisen shokkiavauksen, kun Petteri Hämäläinen karkasi suoraan aloituksesta maalille ja iski Eero Kososen kertaalleen jo torjumasta pallosta vieraiden johtomaalin kellon ehdittyä raksahdella vasta neljä sekuntia. Erän lopussa Joona Kukko kasvatti eron jo kahteen, mutta toinen erä oli vuorostaan Teräsmiesten. Sen alussa Jose Takala sivalsi Henri Aallosen poikkisyötöstä isännille ensimmäisen osuman, ja erän lopussa nähtiin samoja aineksia. Nyt syötti poikittain Daniel Megyszai, ja Niko Einiö pommitti asettelematta pelin tasoihin.

Ratkaisevan ottelun ratkaisevassa erässä oli sitten Jymy vahvempi: Hannu Palomäki siirsi Vesa Salosen päädystä pudottamasta syötöstä uuden johdon, ja Jymyn päästyä pelaamaan ylivoimalla Tommi Hakala pommitti Palomäen pudotuksesta nurmolaisille takatolpan tyveen neljännen maalin.Steelersin Pyry Kauppinen kavensi vielä kuudella neljää vastaan, mutta tasoitukseen eivät kelloon jääneet viisi sekuntia enää riittäneet.

Eilen Divarin finaaliavauksen Porissa murskaavasti hävinnyt Rangers löysi täksi päiväksi uuden ryhdin ja tasoitti tilanteeksi 1-1 kaatamalla kotonaan Karhut 4-3.

Karhut vastasi isäntien Erik Heleniuksen avausmaaliin nousemalla toisen erän lopulla jo johtoon, mutta Helenius iski uudelleen toisen tauon molemmin puolin. Miehen illan toinen maali syntyi 23 sekuntia ennen toisen erän loppua, ja kolmatta oli pelattu 51 sekuntia, kun hattutempun sinetöinyt osuma muutti tilanteeksi 3-2. Juuso Ahola nosti yhdeksän minuuttia ennen loppua Karhut vielä rinnalle, mutta ratkaisuksi muodostui Rangersin rangaistuslaukaus kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Markus Fredriksson viimeisteli Rangersin voitto-osuman ja otteluiksi 1-1.

Rangers katkaisi samalla Karhujen 20 perättäisen voiton putken.

Sarja jatkuu keskiviikkona Porissa, ja kolme voittoa tarvitaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.