Eeli Tolvaselle uran ensimmäinen kolmen pisteen ilta NHL:ssä

Eeli Tolvanen

Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen valittiin parhaaksi pelaajaksi, kun Predators päihitti voittomaalikilpailun jälkeen Dallas Starsin 4–3.

Tolvanen oli mukana joukkueensa kaikissa varsinaisen peliajan maaleissa. Tolvanen oli sekä Ryan Johansenin että Filip Forsbergin kavennusosumien kakkossyöttäjä. Maalin makuun 21-vuotias suomalaistulokas pääsi kolmannen erän lopussa, kun hän tasoitti pelin 3–3:een kääntölaukauksella pian aloitusvoiton jälkeen.

Tolvasella on kauden 23 ottelusta 12 (7+5) tehopistettä. Voiton Predatorsille takasi 27 kertaa torjunut Pekka Rinne.

Dallasin suomalaisista tehopisteiden makuun pääsi puolustaja Esa Lindell, joka oli mukana Starsin avausmaalissa.

New Jersey Devilsin suomalaispelurit olivat esillä, kun Devils kohtasi vierasottelussa Pittsburgh Penguinsin. Sami Vatanen iski ottelun 1–1-tasoitusmaalin Janne Kuokkasen syötöstä, ja Devils punnersi lopulta maukkaan 2–1-jatkoaikavoiton.

Pittsburghin vei johtoon Sidney Crosby kauden 12. osumallaan ottelun alkuminuuteilla. Vatanen vastasi toisessa erässä, kun Kuokkasen järjestelemä one-timer ohitti Penguins-vahti Tristan Jarryn.

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov kasvatti pistesaldoaan kahdella syöttöpisteellä, kun joukkue kohtasi Tampa Bay Lightningin. Kotijoukkue Tampa Bay varmisti 5–3-voiton kolmannen erän maaleilla.

Barkov syötti ottelun avausmaalin ensimmäisen erän alussa sekä joukkueensa 3–3-tasoituksen kolmannessa erässä. Suomalaisen kauden pisteet 31 ottelusta ovat 13+24=37. Hän on NHL:n pistepörssissä jaetulla viidennellä sijalla ja johtaa suomalaisten tämän kauden pistepörssiä.