Scroll Top

Koko suomalaiskolmikko keihäsfinaaliin!

IMG_1204

Oliver Helander toteutti suunnitelmansa ja käytti Roomassa EM-kilpailuiden miesten keihäänheiton tiistaiseen karsintakilpailuun vain yhden heiton.

Helanderin avausheitto kantoi 84,35 ja oli karsinnan kolmanneksi pisin. Toni Keränen heitti uransa toiseksi parhaan tuloksen 82,77 ja oli viides. Lassi Etelätalo täydensi keskiviikkoillan keihäsfinaalin suomalaisten määrän kolmeen heitettyään 80,83.

– Vire oli näköjään riittävän hyvä. Huonolla heitolla 84-metrinen. Asentoon se meni, mutta siinä hyvät asiat sitten olivatkin, Helander totesi karsintaheitostaan.

– Vähän pitäisi saada heittoon nostetta, jos haluaa heittää pidemmälle.

Helanderin mukaan nilkka pyörähti vähän heittäessä, mutta se ei hänen mukaansa aiheuttanut huolta.

”Muutama minuutti oli vähän epämukavaa”

Ennen karsintakilpailua tv-kuviin tallentui Helanderille harmillinen hetki, jota ehdittiin jo tulkita loukkaantumiseksi.

– Laitoin lämpögeeliä vähän nivusiin ja sitä meni vähän väärään paikkaan. Muutama minuutti oli vähän epämukavaa olla siinä, mutta ei sen vakavampaa, Helander myhäili.

Embed from Getty Images

Kolmanneksi sijoittuneen Helanderin edellä karsinnassa olivat Saksan Julian Weber (85,01) ja Latvian Edis Matusevičius (84,82). Helanderin ja Keräsen väliin neljänneksi kiilasi 83,36 heittänyt moninkertainen arvokisamitalisti, tshekki Jakub Vadlejch.

Keränen avasi karsinnan 76,64 kantaneella heitolla ja sai kaiken kohdalleen toiseen heittoon, joka jäi kaksitoista senttiä hänen ennätyksestään.

– Eka heitto tuli ihan liian lähelle viivaa. Se piti pysäyttää ja jäi rääpäisyksi. Sitten siirsin askelmerkkiä taaksepäin, Keränen totesi.

– Ei se toinen mikään unelmien heitto ollut. Perushyvä heitto, jossa kaikki asiat olivat riittävän hyvin.
Keräselle heitto oli hyvä pönkkä itseluottamukselle takkuisen alkukauden jälkeen.

– Nyt se on ainakin lähempänä sitä, missä sen olisi pitänyt olla koko alkukausi, Keränen totesi karsintatuloksesta.

”Kun jalat toimii, loppu tule vähän niin kuin automaattisesti”

Selkäkrampin kanssa kevätkesällä tuskaillut Etelätalo heitti kauden toisen yli 80-metrisensä ja eteni jälleen arvokilpailujen finaaliin.

Embed from Getty Images

– Edelliset kovat heitot olivat Saksan kilpailusta kolmen viikon takaa, joten se oli tietysti epävarmaa, miten heitto lähtee toimimaan, Etelätalo sanoi.

– Verryttelyssä se tuntui toimivan. Tuki oli ihan hyvä ja siitä on mukava heittää. Kun jalat toimii, loppu tule vähän niin kuin automaattisesti, Etelätalo sanoo.

– Vauhdissa on varaa vauhtia kiristää. Tämä oli vähän varman päälle -vauhti.

Finaalissa Etelätalo aikoo laittaa vauhtiin hitusen lisää. Kokenut heittäjä toivoi myös, että vire pysyisi finaalissa yhtä hyvänä kuin karsinnassa.

– Pitäisi varmaan jatkaa samoilla silmillä huomiseen finaaliin ja etsiä jostain rave-bileet, ettei kroppa ehdi aloittaa palautumista, joka tuo kireydet ja kivut, Etelätalo vitsaili.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.