Scroll Top

Biitsinaiset Nations Cupin finaaleissa Jurmalassa olympiapaikan metsästyksessä

Beachvolley Lahti-Liukkonen

Beach volleyn viimeinen mahdollisuus suomalaisittain Pariisin olympiapaikan saavuttamiseksi on käsillä tällä viikolla Nations Cupin Euroopan finaaliturnauksessa Latvian Jurmalassa. Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen ja Anniina Parkkinen / Vilhelmiina Prihti ovat Suomen edustajat 12 maan joukkuekilpailussa.

Torstaina alkavassa Nations Cupin naisten Euroopan finaaliturnauksessa on mukana 12 maata, joista turnauksen voittajamaa saa yhden paikan Pariisin olympiaturnaukseen.

Ensimmäisenä päivänä torstaina pelataan kolmen maan alkulohkot, josta kaksi parasta maata jatkaa pudotuspeleihin. Suomi saa vastaansa alkulohkossa Norjan sekä Hollannin. Yhden tappion -kaaviolla pelataan puolivälierät perjantaina, välierät lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Kussakin otteluparissa kohtaavat maiden kakkosparit ja toisessa ottelussa ykkösparit. Jos voitot ovat tasan, pelataan yhden erän mittainen ratkaiseva ottelu.

Päävalmentaja Toni Vahela:

– Jurmala on järjestänyt aktiivisesti kansainvälisiä turnauksia monen vuoden ajan, joten tuntuu melkein kuin kotiin saapuisi tänne tullessa. Nations Cup:n joukkue on finaalisturnaukseen sama kuin Turkin karsintakierroksella. Tavoitteena on tietenkin jatkaa siitä mihin siellä jäätiin. Stare Jablonkin Challenge-turnauksen jälkeen saatiin viikon harjoittelujakso Suomessa, joka tuli tuli tiiviin kalenterin keskellä tarpeeseen.

– Torstaina alkaviin peleihin lähdetään varmasti valmiina. Tässä formaatissa beach volley on enemmän joukkuepeli, kuin tavallisesti. Vaikka parit pelaavat omia pelejään se tehdään aidosti koko joukkueen edun nimissä.

Suomen lisäksi mukana ovat Itävalta, Belgia, Tsekki, Italia, Latvia, Liettua, Hollanti, Norja, Puola, Slovenia sekä Ukraina.  Naista yksi olympiapaikka on jo Latvialla, Hollannilla, Italialla ja Liettualla. Nämä parit eivät ole turnauksessa mukana.

Entry pointsien perusteella Suomen ykköspari Lahti-Liukkonen / Ahtiainen on yhdeksänneksi paras ja kakkospari Parkkinen / Prihti on seitsemänneksi paras. Ennakkoon suosikeiksi voidaan turnauksessa nostaa ainakin Itävalta, Italia sekä Puola.

Jurmalassa pelataan myös samaan aikaan miesten vastaava turnaus, jossa ovat mukana Itävalta, Belgia, Espanja, Ranska, Saksa, Latvia, Liettua, Norja, Puola, Portugali, Sveitsi sekä Ruotsi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.