KHL – Jokerit haki loistavan vierasvoiton kärkiseura Moskovan TsSKA:sta

Jokerit jatkoi torstaina urakkaansa KHL:ssä, kun joukkue aloitti kolmen ottelun vieraskiertueensa kohtaamalla KHLn kärjessä porskuttavan TsSKA Moskovan. Lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä Jokereilla oli alla kolme peräkkäistä tappiota. Tämä ei kuitenkaan joukkueen menoa haitannut, sillä Jokerit haki kypsällä esityksellä tyylipuhtaan vierasvoitoin maalein 3-0.

Jokerit ei tullut  vieraskaukaloon nöyristelemään vaan oli heti ottelun alussa hyvin pelissä mukana ja vaikka avauserä päättyikin maalittomana niin joukkueen ilmeestä näki, että tänään oltiin aivan eri sykkeellä mukana kuin edellisessä kamppailussa Moskovan Spartakia vastaan.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän ekalla kympillä, kun Jokereiden ykkösketjun onnistui maalinteossa. Mikko Lehtonen ja Marko Anttila alustivat ja Saku Mäenalanen vei KHL-uransa ensimmäisellä maalillaan vieraat 1-0 vierasjohtoon. Kun joukkue pelasi puolustussuuntaan uhrautuvasti blokaten laukauksia, jonka lisäksi maalivahti Janis Kalnins oli todella hyvä tolppien välissä johti Jokerit kahden erän jälkeen ottelua maalein 1-0.

Heti päätöserän alussa saatiin pientä ratkaisun makua, kun Jesse Joensuu vei ylivoimalla vieraat jo kahden maalin johtoon. Kotijoukkue sai luotua hurjan paineen vielä tämän jälkeen, mutta Kalnins oli maalilla itse varmuus ja piti numerot edelleen 2-0. Aivan ottelun lopussa John Norman sinetöi loppunumerot 3-0 tyhjään maaliin.

Voitto oli Jokereille todella arvokas ja varsinkin tapa, jolla se tuli. Ottelun paras pistemies oli John Norman tehoin 1+1, mutta illan ehdoton tähti oli Jokereiden latvialaismaalivahti Janis Kalnins, joka torjui kauden ensimmäisen nollapelin 29 torjunnalla,

Jokereiden urakka jatkuu seuraavaksi lauantaina, kun se kohtaa vierasjäällä Severstalin.