Kevään pudotuspelijoukkueet varmistuivat, kun EräViikinkien haaveet kaatuivat Oulussa

Salibandy3

EräViikinkien jääminen OLS:n vieraana ilman kolmen pisteen voittoa sinetöi lopullisesti helsinkiläisten jäämisen ensi kertaa ulos F-liigan pudotuspeleistä. EräViikingit löi oululaiset vasta rangaistuslaukauksilla 7-6 jääden tänään kahteen pisteeseen. EräViikingeillä on enää yksi ottelu pelaamatta ja matkaa pudotuspeliviivaan neljä pistettä.

F-liigan miesten kevään 2021 pudotuspelijoukkueet ovat näin Classic, Oilers, Nokian KrP, TPS, Happee, LASB, Westend Indians ja SPV.

EräViikingit johti Oulussa sekä ensimmäisessä että toisessa erässä kahdella maalilla ja vielä kolmannessakin 4-5 ja 5-6 muttei kyennyt pitämään etumatkaansa. OLS:n jäähy kaksi minuuttia ja yhdeksän sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tarjosi vielä mahdollisuuden ratkaista, mutta kuudella neljääkään vastaan EräViikingit ei saanut pallon kuin tolppaan. Laihaksi lohduksi jäi hyödytön lisäpiste rangaistuslaukauskisasta Lauri Kapasen, Tuomas Ahon ja Tommi Rosendahlin onnistumisilla. Koko ottelun tehokkain oli saldolla 2+2 OLS:n Joona Alatorvinen.

Espoossa Oilers varmisteli paikkaan sarjakakkosena kaataessaan SPV.n maalein 8-5. Peliveljet käväisi vielä pelin puolivälin jälkeen 1–2-johdossa, mutta sitten Öljymiehet meni menojaan lukemiin 6-2 Justus Kainulaisen kahdella maalilla sekä Santeri Lindforsin, Tuomas Iiskolan ja Heikki Iiskolan osumilla. Maalivahdin vetäminen penkille nosti SPV:n vielä 7-3:sta 7-5:een Jari Hankkion ja Konsta Haukkalan osuttua, mutta Rasmus Kainulaisen tyhjiin nostama pallo päätti pyristelyn. Oilersista ahnehti Rasmus Kainulainen tehot 3+2 ja SPV:stä Jari Hankkio 2+2.

Tiikerit pysyi edelleen karsijan paikalla, kun Westend Indians nappasi toisen perättäisen voittonsa ja vei pisteen Tikkurilasta Espooseen tuloksella 4-6. Samuli Junnila, Valtteri Kainulainen ja Samuli Alaluusua muuttivat toisessa erässä 3–2-kotijohdon Indiansin 3–5-etumatkaksi, mutta vieraiden Olli Arkkilan ulosajo poiki Tiikereille viiden minuutin ylivoiman ja siitä yhden maalin. Lähemmäs ei kotijoukkue enää yltänyt, ja Jesse-Samuli Huppusen Indiansille kaksi ja puoli minuuttia laukoma maali jäi illan viimeiseksi.

Turussa nappasi sarjanelonen TPS jumbo Welhoista 10–2-rutiinivoiton. Kuopiolaiset vieraat sinnittelivät vielä avauserän tasalukemiin 1-1, mutta toisessa TPS meni menojaan Jani Hyytiäisen, Waltteri Vesterisen, Janne Hoikkasen ja Miko Kailialan maaleilla. Mustavalkoisten tehomies oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään Eero Jalo. Welhoille illan tappio merkitsi käytännössä suoraa putoamista F-liigasta.

F-liigan naisten tasolohko A:n sijoitussarjoissa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Sijoitussarja A:ssa SB-Pro kaatoi kotonaan PSS:n 7-3 ja sijoitussarja B:ssä Classic kotonaan jatkoajalla FBC Loiston 7-6.

Nurmijärvellä rikkoi SB-Pron Karoliina Kujala kaikkien aikojen neljäntenä pelaajana 500 runkosarjapisteen rajan, kun teki ottelussa kaksi maalia ja syötti yhden. Kujalan kaikkien aikojen tehot ovat nyt 280 ottelussa 287+214=501. Viiteensataan pisteeseen ovat ennen häntä yltäneet vain Nina Rantala (655), Katriina Saarinen (640) ja kaksossisko Elina Kujala (547). Itse ottelussa nappasi Pro johtoaseman jo ottelun toisella minuutilla ja piti sen loppuun saakka.

Tampereella nousi Classic avauserän 0–2-tappioasemasta rinnalle ja kolmannessa erässä kahdesti jo Alisa Pölläsen maaleilla johtoonkin. Ne kykeni Loisto vielä kuittaamaan Tuulia Lahden osumilla, mutta jatkoajalla ei tasoitusmahdollisuutta enää tullut. Sitä oli pelattu kaksi minuuttia, kun Classic kierrätti pallon ensin maalin takaa ja sitten alaspäin Meri Jokiselle, joka laukoi asettelematta ratkaisun takatolpan juureen. Alisa Pöllänen oli kolmella maalillaan ja yhdellä syöttöpisteellään Tampere Areenan iltapäivän pitelemättömin. Kohtaaminen oli joukkueiden kauden neljäs, ja Classic on vienyt niistä jokaisen.