Scroll Top

Katsaus rallikauteen 2016

Gamblers WRC

Rallin MM-sarja käynnistyy torstaina legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla. Jari-Matti Latvala lähtee alkavalla kaudella jälleen haastamaan moninkertaista maailmanmestaria ja tallikaveria Sebastian Ogieria. Viime kaudella Latvala menetti taistelun mestaruudesta jo käytännössä allkukaudesta kun Ruotsissa ja Meksikossa tuli pahat ajovirheet, siihen päälle vielä keskeytys Argentiinassa niin mestaruushaaveet oli kuopattu jo neljän kisan jälkeen. Loppukausi oli Latvalalta jo vahvaa tekemistä, josta osoituksena kolme voittoa, mm. Jyväskylä, sekä kolme kakkostilaa. Jari-Matti sanoikin kauden ennakkohaatattelussa, että tällä kaudella ei ajeta hampaat irvessä voitoista vaan otetaan tilaisuuden tullen myös hyviä podium paikkoja jolla saisi karsittua pisteettömiä kisoja. 2016 teemana voisi olla tasaisuus ja luotettavuus, jolla voittoja ja pisteitä otetaan.

Paha on kuitenkin Latvalan haaste, nimittäin kolminkertainen maaillmanmestari Sebastian Ogier. Ogier oli viime kaudella häkellyttävän ylivoimainen ottamalla 8 osakilpailuvoittoa ja lyömällä Latvalan MM-pisteissä 120 pisteellä. Varsinkin tasaisuus ja tappavan kova vauhti niin asfaltilla kuin soralla ovat Ogierin suurimmat vahvuudet. Tätä kaksikkoa lähtee haastaaman Hyundain belgialaiskuski Thierry Neville, joka pystyy varmasti haastamaan kaksikkoa kauden aikana. Myös norjalainen Mads Östberg lähtee taistelemaan podium paikoista kauden alusta saakka, vaikka M-Sportin satsaus ja kalusto ei pärjääkkään vertailussa Volkswagenille.

Varmasti tulossa mielenkiintoinen ralli vuosi ja näinköhän saataisiin ensimmäinen suomalainen rallin maailmanmestari sitten Marcus Grönholmin, sen aika näyttää.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.