LIIGAENNAKKO: TPS vs HIFK

Turussa kohtaavat keskiviikkona TPS ja Helsingin IFK. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kolmesti ja HIFK on voittanut kamppailusta kaksi ja TPS yhden. TPS pelasi viime viikolla kolme ottelua viikon ollessa turkulaisten osalta hyvin kaksijakoinen. Keskiviikkona joukkue murjoi kotonaan Sportin tylysti 8-1 mutta viikonlopun peleistä oli tuloksena kaksi tappiota. Perjantaina TPS hävisi kotonaan Jypille 2-3 jatkoajan jälkeen ja lauantaina joukkue jäi maaleitta kun Ilves voitti lukemin 2-0. HIFK ei pelannut viime viikolla kuin yhden kamppailun. Perjantaina joukkue voitti Ilveksen varmalla esityksellä 3-0 lukemin. Joukkueen puolustus on viime pelit ollut valttia jättäen vastustajan kahdessa viime pelissä maaleitta.

Ratkaisukohdat

Erikoistilannepelaaminen on isossa roolissa kuten aina. Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen on ollut viime aikoina kiitettävällä tasolla. TPS mätti viime viikon Sport ottelussa kahdeksasta maalista kuusi ylivoimalla. Varsinkin kokenut Tomi Kallio on iso palanen turkulaisten ylivoimaa. Siinä missä ylivoima on joukkueilla ollut hyvää niin alivoima pelaamisesta ei voi sanoa samaa. Viimeisen viiden pelin otannalla molempien joukkueiden alivoima on alempaa keskikastia.

Mielenkiintoista on myös seurata, miten TPS hyökkäys pystyy haastamaan viime aikoina vahvasti pelanneen HIFK:n puolustuksen ja viimeisenä lukkona pelaavan Ville Husson. TPS saa alakertaan kaivatun vahvistuksen kun Bluesista tullut Kalle Kaijomaan tekee debyytin turkulaisten paidassa. Lauantaina jo pelannut hyökkääjä Jussi Makkonen tekee myös debyyttinsä uuden kotiyleisönsä edessä.

Illan nostot: Jani Forsström TPS

Forsströn pelaa ensimmäistä kauttaan TPS:n takalinjoilla ja onkin esittänyt varmoja otteita puolustuksessa. Monta vuotta ulkomaita ja mestistä kolunnut peruspuolustaja Forsström on ollu positiivinen näky alakerrassa. Mies ei juuri peleissä loista mutta hoitaa ruutunsa moitteettomasti niin kuin liigapakin kuuluukin. Viime viikolla Forström pääsi pisteille pitkästä aikaa kun mies syötti kolme maalia keskiviikon murskavoitossa Sportista.

Illan Nostot: Sim Liivik HIFK

Bluesissa kautensa aloittanut voimahyökkääjä Liivik siirtyi kesken kauden naapuriseura HIFK:hon, eikä ole varmaankaan päätöstään katunut. Mies on punaisten nutussa tärkeässä roolissa vastustajan pimentämisessä ja ihonalle menemisessä. Viime aikoina Liivik on päässyt myös pelaamaan ylivoimaa, joka onkin näkynyt maalien muodossa. Liivik on osunut kahdessa viime pelissä tolppien väliin ja mies on tällä hetkellä neljän ottelun pisteputkessa.

Arvio

Illan kamppailusta on varmasti odotettavissa tasainen. TPS on kotijäällä viime aikoina pelannut hyvää jääkiekkoa eikä päästä HIFK:ta helpolla. HIFK on kuitenkin vaarallinen ryhmä mistä osoituksena kaksi peräkkäistä nollapeliä ja runkosarjan kakkospaikka. HIFK lähtee otteluun pienenä suosikkina mutta siitä huolimatta ei olisi ihme jos ottelussa mentäisiin jatkoajalle.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.