Kasperi Kapanen ja Patrik Laine hyvässä vireessä yön NHL-kierroksella

Patrik Laine

Kasperi Kapanen nousi Pittsburgh Penguinsin tärkeäksi ratkaisijaksi jääkiekkoliiga NHL:n ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Suomalainen laukoi jatkoajan toisella minuutilla Penguinsin 3–2-voittomaalin Teddy Bluegerin syötöstä.

Kapanen kirjautti ottelussa myös syöttöpisteen Jake Guentzelin iskemään 2–2-tasoitusosumaan toisessa erässä. Kolmannessa erässä maaleja ei nähty lainkaan, joten ratkaisu venyi jatkoajalle.

Kapanen on tehnyt tällä kaudella 13 ottelussa kolme maalia ja antanut kuusi syöttöä.

Patrik Laineen loistava vire uudessa seurassaan Columbus Blue Jacketsissa jatkui kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä, kun Columbus isännöi Chicago Blackhawksia. Laineen kaksi väkevää laukausta eivät kuitenkaan riittäneet Columbukselle, sillä Chicago nappasi voittomaalikilpailun jälkeen voiton lukemin 6–5.

Laine syötti lisäksi joukkueelleen tärkeän 5–5-tasoituksen neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Molempien joukkueiden maaleilla ahkeroivat suomalaiset. Columbuksen Joonas Korpisalo venyi kiekon eteen 29 kertaa ja Chicago-vahti Kevin Lankinen 25 kertaa.