Karjala-turnaus – Suomi kohtaa perinteisessä isänpäivän klassikossa Ruotsin – Lue ottelun ennakko ja lähtökohdat illan kamppailuun

Leijonat kohtaa tänään Karjala-turnauksen päätösottelussa Ruotsin. Suomi on pelannut kotiturnauksen aivan vihkoon, sillä ensiksi joukkue hävisi torstaina Venäjän juniori pitoiselle joukkueelle rumin lukemin 6-2 ja eilen puolestaan Tshekki oli parempi maalein 2-0.  Toki turnaus ei ole myöskään mennyt juurikaan paremmin illan vastustaja  Ruotsilla, joka hävisi ensiksi Tshekeille ja eilen voittolaukausten jälkeen Venäjälle, josta joukkue sai mukaansa sentään yhden pisteen.

 

Ennakko illan koitokseen

Suomi

Suomen peli on ollut Karjala-turnauksessa enemmän sekaisin kuin monta kertaa sekoitettu korttipakka. Avauspelissä Venäjää vastaan puolustus oli pahasti tuuliajolla ja eilen puolestaan, kun saatiin puolustuspelaaminen jokseenkin parempaan kuntoon niin sitten hyökkäyspeli vuorostaan tökki todella pahasti. Vaikka Tshekki voittikin eilisen ottelun niin oli Suomellakin omat paikkansa. Joukkue pääsi ottelun aikana peräti viisi kertaa ylivoimalle, mutta yhtään maalia ei ylivoimatilaisuudet tuottaneet. Suomi on kahdessa ottelussa päässyt yhdeksän kertaa ylivoimalle eikä yhtään maalia ole vielä joukkue saanut tehtyä, joten siinä on iso parannuksen paikka tänään.

Embed from Getty Images

Lisäksi pienenä yllätyksenä tuli, että maalilla tänään jatkaa eilisen tapaan jukurivahti  Sami Rajaniemi, joka pelasi eilen tappiosta huolimatta hyvän matsin. Ketjuissa valmennus on tehnyt myös pieniä viilauksia. Eilen ykkösen laidassa pelannut Jere Innala siirtyy kakkosketjun laitaan ja puolestaan kakkosketjussa eilen pelannut Jerry Turkulainen siirtyy neloskenttään. Yllätysvetona valmennus nostaa ykkösketjun laitaan TPS:ssä hyvää tulosta tehneen Markus Nurmen, joka pelasi eilen nelosketjussa. Nurmi voikin tuoda ykkösketjuun kaivattua maalintekovoimaa, sillä mies on TPS:n paras maalintekijä kuudella osumallaan ja tuolla maali määrällä mies mahtuu koko liigassa top 10.

Tänään Leijonille on todella todella tärkeää ottelun alku ja varsinkin koko ensimmäinen kaksikymppinen, sillä joukkue ei ole johtanut tai tehnyt ottelun avausmaalia kummassakaan pelissä. Kahden ensimmäisen ottelun avauserän maalieron on musertava 0-4, joten olisi henkisesti todella tärkeää, että Suomi saisi tehtyä kamppailun avausmaalin.

Embed from Getty Images

 

Ruotsi

Vaikka Ruotsin peli ei ole kulkenut oikein kunnolla koko turnauksen aikana lähtee se silti perinteiseen isänpäivän klassikkoon niukkana suosikkina. Avausottelussa Tshekkejä vastaan ei Ruotsilla ollut käytännössä mitään palaa vaikka numerot olivatkin vain 3-1. Eilen joukkue pelasi jo todella hyvän matsin ja oli lähellä ottaa kolmen pisteen voiton Anton Wedinin maalilla, mutta Venäjä kampesi vielä reilu minuutti ennen loppua tasoihin Rodion Amirovin maalilla otti lopulta voiton rankkareilla.. Eilen maalin tehnyttä Wediniä on Suomen syytä varoa, sillä mie on ollut mukana Ruotsin molemmissa maaleissa. Eilen tekijänä ja torstaina syöttäjänä.

Embed from Getty Images

Suomen ohella myös Ruotsilla on vaikeuksia hyökkäyspelaamisen ja varsinkin maalinteon kanssa. Joukkue on kahdessa pelissä tehnyt kaksi maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi pisteitä ei ole enempää kuin tuo yksi, sillä yhdellä maalilla harvoin pelejä voitetaan ellei sitten maalivahti pelaa huikean ottelun. Ruotsin joukkueesta on pistänyt silmään, että joukkueen ykkösketjussa pelaava Jonathan Dahlen edustaa seuratasolla Allsvenskanissa pelaavaa Timrå IK:ta, jossa mies onkin tehnyt todella kovat tehot heti alkukauteen. Dahlen on tehnyt kahdeksaan peliin hurjat tehot 7+12.

Ruotsin maalivahti peluutuksesta on vaikea sanoa mitään, sillä joukkue on Suomen tapaan peluuttanut molemmissa peleissä eri maalivahtia. Jos pitäisi jotain arvailla kumpi aloittaa tänään tolppien välissä niin Ruotsin maalilla aloittanee huikean alkukauden SHL:ssä pelannut Niklas Rubin. Mies on torjunut alkukaudesta Frölundan maalilla kahdeksan ottelua ja tilastot ovat todella jäätävät.. Rubinin torjuntaprosentti on 94,25 ja päästettyjen maalin keskiarvo 1,43 maalia ottelua kohden. Tuohon, kun vielä lisätään se, että kaveri on kahdeksassa ottelusta torjunut kolme nollapeliä, joten miehen pitäisi olla tällä hetkellä hyvässä vireessä fyysisesti, mutta ennen kaikkea henkisesti vaikka Tshekki peli ei mikään loistava suoritus ollutkaan.

Embed from Getty Images

 

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 17:30 ja se on katsottavissa TV5:ltä tai Dplay -palvelussa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.