Helsinkiläisiä nöyryytettiin Oulussa – SSRA palasi sarjakärkeen

Kuusi maalia kolmannessa erässä mättänyt SSRA murskasi F-liigan naisten tasolohko A:ssa kotonaan EräViikingit 10-3 ja palasi lohkon kärkeen. Hanna Niemelä laukoi oululaisten maaleista neljä ja Jonna Virkkunen syötti yhtä monta.

EräViikingit osui illan avausmaalin ja kavensi vielä pelin puolivälissä Sofia Mittentagin osumalla tilanteeksi 3-2. Sitten osui kotijoukkueelle Sanni Uimarihuhta, ja kolmas erä olikin sitten Rankkojen Ankkojen näytöstä. Annika Haatajan ja Elli Kylmäluoman onnistumisten jälkeen osui Hanna Niemelä perättäin toisen, kolmannen ja neljännen maalinsa, ja vielä viimeisellä minuutilla heilahti verkko kummassakin päässä kenttää.

Ennen kautta jopa lohkon viimeseksi veikkaillulla SSRA:lla on nyt yhden pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen PSS:ään. EräViikinkien valmentajanvaihdos ei ole toistaiseksi joukkueen tuloksia juuri kohentanut: helsinkiläiset ovat voittaneet kauden 10 ottelustaan vain kaksi.

PSS nousi FBC Loiston ja SB-Pron ohi sarjakakkoseksi kaataessaan vieraskaukalossa TPS:n 6-2. Turkulaiset nousivat vielä avauserässä maalin tappiolta johtoon Sofia Leinon ylivoima- ja rangaistuslaukausmaaleilla, mutta sen jälkeen osuivat enää vieraat. Elina Hautojärvi ensin tasoitti toisessa ja sitten laukoi PSS:n johtoon kolmannessa erässä. Sen jälkeen ehtivät lukemia komistella vielä Taimi Mikkola sekä tyhjiin osuneet Ella Sundström ja Kalpana Tarvainen.