Kalle Rovanperä soimasi itseään perjantain ihnimillisistä virheistä – nuorukainen neljäntenä lauantai-päivään

Kalle Rovanperä Toyota Ralli

Kalle Rovanperän päivä Monte Carlon MM-rallissa oli kaksijakoinen. Toisaalta vauhtia riitti kärkeen saakka mutta muutama virhe maksoi nuorukaiselle pari sijaa kärkikahinoissa.

Toyota-kuljettaja Rovanperä ajoi Toyota Yaris WRC -autollaan pellolle kilpailun kuudennella erikoiskokeella. Suomalaiskuljettaja jäi tallikaverinsa Elfyn Evansin pohja-ajasta 47,6 sekuntia ja samalla hän käytännössä menetti saumat kilpailun voittoon tai ainakin vaikeutti asiaa huomattavasti.

Embed from Getty Images

– Mutkan leikkauksessa oli paljon mutaa. Ajoimme ensimmäistä kertaa sellaisessa olosuhteessa Pirellin uudella lumipyörällä. Ajattelin, että pitoa olisi ollut enemmän. Emme päässeet kovinkaan nopeasti takaisin liikkeelle pellolta, joten siinä meni harmillisen paljon aikaa, Rovanperä kertoi.

Rovanperä on kilpailussa neljäntenä 53,1 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Evansista ennen lauantain erikoiskokeita. Kolmantena olevaan Hyundain Ott Tänakiin on matkaa vajaat puoli minuuttia.

Lauantaina ajetaan vain kolme erikoiskoetta, mutta olosuhteet tuovat oman haasteensa kuljettajille. Ennusteiden mukaan pikataipaleille saattaa tupruttaa lunta.

Evans johtaa kilpailua 7,4 sekunnin erolla hallitsevaan maailmanmestari Sebastien Ogieriin nähden. Tänak on 25,3 sekunnin päässä kärjestä.

Monte Carlon MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.