Dallas Stars pääsi vihdoin runkosarjan kimppuun NHL:ssä – avausottelu suomalaisten näytöstä

Änäri2 Jääkiekko NHL

Pelien siirtojen vuoksi Dallas Stars pääsi aloittamaan kautensa NHL:ssä vasta nyt eli puolitoista viikkoa myöhässä. Dallas aloitti todella ryminällä, kun se nuiji kotikaukalossaan Nashville Predatorsin peräti 7–0.

Koko Dallasin suomalaisnelikko oli hyvin esillä maalijuhlissa. Joel Kivirannalle merkittiin tehot 1+1, Esa Lindellille 1+0, Roope Hintzille 0+2 ja Miro Heiskaselle 0+1.

Avauserässä maaleja ei nähty mutta toisessa erässä Dallas iski kaikkiaan viisi osumaa Juuse Saroksen selän taakse. Kolmanteen erään Nashvillen maalille luisteli Pekka Rinne, joka joutui antautumaan kahdesti.

Nashvillen puolella Mikael Granlund pelasi kauden ensimmäisen pelinsä. Granlundin kauden alkua viivästyttivät ensin viisumiongelmat ja sitten karanteeni.

Kaapo Kakko teki yhden New York Rangersin maaleista, kun joukkue eteni voittolaukauskisaan asti ottelussaan Pittsburgh Penguinsia vastaan. Pittsburgh voitti ottelun 4–3.

Rangers oli lupaavassa 1-3 -johdossa, kun joukkue sai ujutettua kolmen minuutin aikana kiekon kolme kertaa ohi Penguinsin maalivahti Tristan Jarryn.

Penguins tuli kuitenkin kolmannessa erässä tasoihin Teddy Bluegerin maalilla. Syötön tasoitusmaaliin antoi Kasperi Kapanen.

Maalivahti Mikko Koskisen Edmonton Oilers hävisi Toronto Maple Leafsille luvuin 2-4. Koskinen torjui ottelussa 25 kertaa.

Kevin Lankinen torjui uransa ensimmäisen voiton toisessa NHL-ottelussaan Chicagon maalilla. Lankinen torjui 30 kertaa, kun Chicago löi Detroitin 4–1.

Minnesota Wild voitti San Jose Sharksin luvuin 4-1. Ainoa osuma Minnesotan verkkoon tuli ensimmäisessä erässä. Toisen ja kolmannen erän Minnesotan maalia vartio Kaapo Kähkönen, joka pysäytti kaikki 17 laukausta.