Ampumahiihdon miesten maailmancupin osakilpailu käytiin Anterselvassa

Ampumahiihto89

Venäläinen Aleksandr Loginov juhli voittoa ampumahiihdon miesten maailmancupin osakilpailussa Anterselvassa. Puhtaasti ampunut Loginov löi toiseksi sijoittuneen norjalaisen Sturla Holm Lägreidin 58,5 sekunnilla. Lägreid ampui kaksi hutilaukausta. Ranskalainen Quentin Fillon Maillet oli kolmas, hän jäi kahdella sakollaan kärjestä 1.10,6 minuuttia.

Tero Seppälä päätyi 19. sijalle, ampui kolme ohilaukausta ja taipui vajaalla kolmella minuutilla (2.45,6) voiton vieneelle Loginoville.

Seppälän perjantainen sijoitus on hänen tämän toiseksi parhaansa tämän kauden maailmancupissa. Seppälän vauhti ladulla oli hyvää, sillä hän oli hiihtoajoissa 17:s. Hän ampui sakkominuuttinsa makuupaikoilta.

– Tänään jouduttiin sumun vaihtelevuuden kanssa tekemään kompromisseja ja vaihdettiin isompi tähtäinreikä kisaan. Makuuammunnoissa oli kuitenkin tosi selkeä keli. En tiedä, menikö sen takia ohi, ettei ollut siihen keliin sopiva säätö.

Viimeisen pystypaikan nolla-ammunta nosti Seppälän tukevasti maailmancup-pisteille.

Tuomas Harjula oli perjantaina 64:s ja Olli Hiidensalo 66:s.

Anterselvan maailmancup-kisat ovat ampumahiihtäjien viimeiset mittelöt ennen MM-kisoja. MM-kisat pääsevät vauhtiin 9. helmikuuta Slovenian Pokljukassa.