Jyp vs SaiPa- Taistelua kotiedusta

Lauantaina Jyväskylässä kohtaavat äärimmäisen tärkeässä ottelussa Jyp ja SaiPa. Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä taistelussa kotiedusta. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjassa, joten ottelun tuloksella on sikäli iso painoarvo. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet toisensa kolmesti ja Jyp johtaa voitoin 2-1. Jyp oli pitkään hurjassa iskussa ja eteni voitosta voittoon mutta viime aikoina tahti on kuitenkin hiipunut. Viidestä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden mutta tosin vastustajatkin on ollut ihan kärkipäästä. Jyp pelasi tällä viikolla yhden ottelun, jossa joukkue hävisi KooKoolle voittolaukausten jälkeen 3-2. Jyp hallitsi ottelun alkua selvästi mutta maalin tekeminen on ollut joukkueelle tuskaa eikä pelikään parasta luokkaa ole ollut. Keskiviikon ottelu toi muitakin ikäviä uutisia kun joukkue tiedotti perjantaina, että puolustajat Sami Niku ja Valtteri Kemiläinen ovat poissa useiden viikkojen ajan. Kemiläisen poissaolo on todella paha takaisku Jypille, niin isossa roolissa Kemiläinen on ollut jyväskyläläisten kiekkollisessa pelissä.

SaiPa on viime otteluissa ollut pelipäällä vaikka joukkue hävisikin tiistaina KalPalle kotonaan 4-6 lukemin. SaiPa pelasi tiistaina varsin hyvän pelin vaikka joukkue jäikin pisteittä. David McIntyre on viime otteluissa äitynyt maalintekoon ja SaiPan uudet hankkinat ovat osoittautuneet pelimiehiksi. Varsinkin Vojtech Polak on ollut juuri se puuttuva palanen hyökkäykseen ja mies onkin tehnyt kolmeen peliin neljä maalia ja viisi tehopistettä. Kumpi joukkue ottaa henkistä niskalenkkiä kevättä ajatellen, selviää Hippoksen lauantai-illassa.

Ratkaisukohdat

Ottelun alku tulee olemaan isossa roolissa illan kamppailussa. Kestääkö SaiPa vahvana kotijoukkueena tunnetun Jypin paineen ottelun alussa, on voiton kannalta tärkeä asia. Jos SaiPa pystyy puolustamaan ja kestämään ensimmäisen erän, ainakin tuloksellisesti, on voittomahdollisuudet huomattavasti paremmat. Myös avausmaali on tärkeä elementti pienten marginaalien pelissä. Avausmaalin myötä toinen joukkue saa momentumin itselleen, joten sen rolia ei sovi vähätellä kun voittajaa ratkotaan. Ylivoimapeli on myös suurennuslasin alla eikä syyttä. Kotijoukkue Jypin ylivoima on viime aikoina ollut todella pahasti hukassa. Viimeiseen kuuteen peliin joukkue ei ole tehnyt yhtään ylivoimamaalia, joten siinä yksi iso syy miksi pisteitä ei ole viime aikoina tullut. SaiPalla oli ylivoimapelin kanssa ongelmia mutta viime kierroksilla se on parantunut ja yksi palanen sitä on ollut Tsekki-hankinta Vojtech Polak. SaiPan viiden viime ottelun ylivoima prosentti on todella kova 33%.

Myös alivoima on tärkeässä roolissa varsinkin kun kummankaan joukkueen alivoima ei ole ollut liigan kärkipäätä vime otteluissa. Kumman joukkueen erikoistilanteet ovat paremmassa tikissä, on voiton kannalta ehkä isoin asia lauantain ottelussa.

Arvio

Jyp on kova kotijoukkue, mutta viime aikojen otteet nostavat esiin kysymysmerkkejä. Myös se, että joukkueesta loukkaantui viime ottelussa kaksi tärkeää puolustajaa tasoittaa otteluparia huomattavasti. Jyp on pieni suosikki illan kamppailuun mutta nykyvire huomioon ottaen voitto ei ole ollenkaan varma. SaiPa on viime viikkoina parantanut peliään ja myös voittoja on tullut. Varsinkin vieraissa tulosta on tullut mukavasti ja joukkue on sarjan parhaita vierasjoukkueita. Jypin poissaolot ja SaiPan uudet hankinnat kallistavat puntteja SaiPalle. Gee povaa ehkä pienenä yllätyksenä vierasvoittoa illan kamppailuun. Maalijuhlaa tuskin tulee; sen verran hyvin molemmat joukueet puolustavat.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.