JYP vs SaiPa – SaiPa heräsi taistelemaan

Tiistaina pelattiin JYP:n ja SaiPan ottelusarjan kolmas kohtaaminen Jyväskylässä, missä JYP:llä oli voitolla mahdollisuus ottaa iso askel kohti välieriä. JYP aloitti kamppailun loistavasti ja vierailija SaiPa oli aivan jaloissa ensimmäisen kaksikymppisen. Jyväskyläläisten painostus palkittiin lopulta hieman ennen erän puoltaväliä, kun Darryl Boyce latasi tarkan laukauksen aivan yläkulmaan ja hyvin pelannut Jani Nieminen oli tilanteessa täysin voimaton. JYP painosti koko erän todella hurjasti, mutta laatupaikkoja ei kuitenkaan siunaantunut. Silti SaiPa sai olla tyytyväinen, että erätauolle mentiin vain 1-0 tilanteessa, sillä numerot olisivat voineet olla paljon rumemmat.

Toisen erän alku jatkui samanlaisena kuin avauserä, mutta erän edetessä peli kuitenkin tasoittui. SaiPa sai ensimmäisen ylivoimansa, kun maalintekijä Boyce otti jäähyn. Eikä aikaakaan, kun tulosta rupesi tulemaan. Sam Lofquist laukoi viivasta ja Tuomas Tarkki torjui eteensä, mutta SaiPan tähtihyökkääjä David McIntyre oli irtokiekossa ja syötti Chad Raulle, joka laittoi rystyllä hienosti kiekon reppuun. SaiPa sai tästä hurjasti lisävirtaa ja vain vajaat pari minuuttia, kun vieraat iskivät uudelleen. Tomi Leivo pelasi pystyyn kokeneelle Ville Hämäläiselle, joka malttoi odottaa toisesta aallosta tulevaa Lasse Lappalaista, joka laukoi tiukalla rannelaukauksella vierailijat johtoon. Tämä oli samalla Lappalaisen uran ensimmäinen playoff-maali. Näin SaiPa nousi haudan partaalta ja hetkessä peli oli kääntynyt päälaelleen. Loppuerä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa, mutta muutamaa kähinää lukuunottamatta erätauolle kuitenkin mentiin tasaisissa merkeissä vieraiden 1-2 johdossa.

Päätöserän kuva oli selkeä. JYP yritti vimmatusti hakea tasoitusta, mutta SaiPa puolusti miehekkäästi. Isännät saivat erän alkupuolella muutaman hyvän paikan, mutta koko illan varmaotteisesti torjunut Jani Nieminen otti muutaman todella näyttävän kopin ja tylsytti jyväskyläläisten yritykset. Loppuerä oli playoff-kiekkoa parhaimmillaan, mutta maaleja ei enään nähty, vaan SaiPa otti arvokkaan vierasvoiton ja kavensi ottelusarjan tilanteeksi 1-2.

Illan nostot:

SaiPa: Jani Nieminen pelasi unelmapelin ja palasi sille tasolle mille mies kuuluukin. Koppi tarttui todella varmasti ja oli yksi iso syy siihen, että SaiPa kairasi arvokkaan vierasvoiton. Jos Jani Nieminen pystyy pelaamaan samalla tasolla kuin tänään, niin Markkasen puuttuminen ei välttämättä olekkaan niin iso ongelma.

JYP: Miika Lahti oli taas siellä missä tapahtui. Mies pelasi peruspeliään ja ärsytti vastustajan pelaajia minkä ehti, vaikka olikin puolet peliajastaan kontillaan niin kuin aina. Mies on tärkeä osa joukkuetta ja varsinkin nyt keväällä hänen arvonsa nousee entisestään. Näitä pelaajia Liiga tarvitsee lisää.